Navigci
· Fõoldal
· Cikkek
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Videók
· VArcade

Vicc-Kategrik
Politika
Bíróság
Általános
Szólások
Cigány
Zsidó
Szõkenõs

Fontos hrek
1. A feladat neve: "Túlélés"

2. Elmebaj... nokság avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kazár-maffia

5. Holokauszt erõbõl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. Túl szép, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultimátum vagy háború? (Terjesztendõ!)

12. Saját energiával az NWO ellen

13. A hazudozás ideje lejárt!

14. A dohányzás megvéd a tüdõráktól

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezervátum

17. Tigáz vs Esküdtszék

18. Az elsõ szemita csavar

19. Magyarország NWO szinkronizált terror-alkotmánya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. Vádirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy út áll elõttem, melyiket válasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a hülye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

Hrek oldalra...

RSS
Hrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyesület

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?RT A BAZ?R - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) Szolglati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) Vlaszts 2022?...
- 781.) Nem kell vrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Hozzszlsok
Hungarian Real News » Egészségvédelem » Gyógynövények
 Tma nyomtatsa
Fõzzünk teát vadgesztenyébõl
Tulok
Amikor a vadgesztenyefa (Aesculus hippocastanum) lehullott leveleit és termésének tüskés gömbjeit csodáljuk, vagy felveszünk egy szép, formás gesztenyét, talán csak a gyermekkorunkra gondolunk és meg sem fordul a fejünkben, hogy a zsebünkbe rejtett „szerencsegesztenyénk” micsoda gyógyerõt rejt magában. Lássuk, mit készíthetünk otthon vadgesztenye levélbõl, magból, kéregbõl!

Minden része kincs

A vadgesztenye kérge, levele, virága és magja is gyógyító hatással bír. Kiegészítõ kezelésként egyaránt hatásos vénás keringési elégtelenség és hajszálérgyengeség esetén. Az újabb kutatások igazolták az eszcin – a magból kivont érszûkítõ - gyulladásgátló és a vénák tónusát fokozó hatását. A kéregben lévõ eszkulin csökkenti a hajszálerek áteresztõképességét, és növeli ellenállásukat. A vadgesztenye kérgét elõszeretettel alkalmazzák napfényvédõ szerekhez. Magvát egyes országokban a házi állatok takarmányához adják, a magból keményítõt is készítenek. Bár a patikákban, drogériákban már többféle vadgesztenyébõl készült gyógyhatású termék kapható, azért jó, ha tudjuk, hogy otthon hogyan készíthetünk el egy teát, vagy ha szükséges, a sajgó, elnehezült lábainkra egy pakolást:

Házi gyógymódok vadgesztenyébõl

Tea: 3 dl forró vízzel forrázunk le 1 teáskanálnyi szárított vadgesztenyelevelet, majd 8-10 perc elteltével szûrjük le. Mézzel édesíthetõ, de kismamáknak, májbetegeknek és gyermekeknek a fogyasztása nem ajánlott.

Tinktúra és pép: 100 ml 38 %-os pálinkához keverjünk 2 evõkanálnyi szárított és porított vadgesztenyelevelet és 2 evõkanálnyi vadgesztenyelisztet, majd légmentesen zárjuk le, és hagyjuk állni 10 napig. Ezt követõen szûrjük le, és sötét üvegben tároljuk. Fájó, sajgó ízületekre alkalmazzuk bedörzsölõ-szerként. Ha pépet szeretnénk pakoláshoz, akkor 2 evõkanálnyi vadgesztenyelisztet keverjünk össze 2 evõkanálnyi búzaliszttel, és adjunk hozzá annyi 10 %-os étkezési ecetet, hogy kenhetõ péppé váljon. Fájó, sajgó ízületekre adható.

Ülõfürdõ: 2 evõkanálnyi szárított és porított vadgesztenye-levelet és 2 evõkanálnyi vadgesztenyelisztet forrázzunk le 3 dl forrásban lévõ vízzel, majd 8-10 perc után szûrjük le, a fõzetet öntsük a fürdõvízhez. Visszér, aranyér esetén jótékony kúra. Termésébõl a vénákat erõsítõ, visszérbántalmak ellen alkalmazott gyógyszereket állít elõ a gyógyszeripar, de homeopátiás gyógyszerkészítményekben is megtalálható.
 
Tulok
Gyújtoványfû (Linaria vulgaris)

Csinos virága miatt tátika, vadtátika néven is ismert. Száraz, köves réten sokfelé termõ évelõ növény. Szárán, sûrûn állnak keskeny 3-7 cm hosszú levelei. Virágai a szár végén fürtbe rendezõdnek, élénksárga színûek. A növény föld feletti virágos részét gyûjtjük július-augusztusban. Teája nem kimondottan jó ízû, de igen kiváló hashajtó.

Tisztítja az epeutakat, a gyomor- és a béltraktust. Erre a célra este kell egy csésze teát inni, lefekvés elõtt. Az elsõ csésze tea nem minden esetben hashajtó, de a második és a következõ biztosan kiürítik a bélrendszert a lerakódott salakanyagoktól.
A hashajtó hatású gyógynövényekre nem szabad rászokni, az egészséges bélmûködést ajánlott inkább magas rosttartalmú ételek, gyümölcsök, zöldségek, fogyasztásával biztosítani. Évente kétszer lehet egy béltisztító kúra részeként a gyújtoványfû teáját használni. Ezeket célszerû a tavaszi böjt illetve az õszi tisztítókúrák idejére beiktatni.

Epeutak gyulladása esetében 4-5 napig kell inni belõle egy csésze teát a nap bármely szakaszában.
A gyújtoványfûnek vizelethajtó, lázcsillapító hatása is van. Bélféreg ûzésére már egy csésze tea is elég. Ilyenkor víz helyett tejjel kell elkészíteni.
Éjjeli ágybavizelés ellen este kell egy gyenge teát meginni, ezt úgy készítjük el, hogy 2,5 dl forrásban lévõ vízzel egy púpozott mokkáskanál füvet forrázunk le, és 5-10 perces állás után leszûrve megisszuk. Vízkórságra, sárgaságra, vékonybélgyulladásra is használja a népgyógyászat. Nem szabad viszont folyamatosan inni, mert kiszáradást okozhat. Kenõcsét külsõleg bõrbetegségekre használjuk. Aranyérre ülõfürdõt ajánlott venni belõle, ebben az esetben 3-4 liter teát kell önteni a fürdõvízhez.

forrás: http://www.gyorgy...ogynovenye
 
ASUMHARI
Úristen! Ezt én eddig nem is tudtam. A mi kertünkben van 3 olyan fantasztikus vadgesztenyefa, hogy nem érem át a törzsét egyiknek sem.Elég hamar megtámadja valami betegség, az a neve, hogy tûzelhalás. A levelei ahogy kijönnek elég hamar elsárgulnak. Még mielõtt ez megtörténik, szedni fogok leveleibõl. Köszönöm az információt.
 
Hegel
Koriander levél és mag, nehézfémek és méregtenítés
, koriander levél, koriander mag, kínai petrezselyem, könnyûfémek, mi mire jó, méregtelenítés, nehézfémek

Képes mobilizálni a higanyt, kádmiumot, ólmot, alumíniumot a csontokban és a központi idegrendszerben is.

Koriander (kínai petrezselyem)

Ez a konyhai fûszer képes mobilizálni a higanyt, kádmiumot, ólmot, alumíniumot a csontokban és a központi idegrendszerben is.
Valószínüleg az egyetlen hatásos anyag, mely az intracelluláris részben (mitochondriához, tubulinhoz, liposzomákhoz, stb. kapcsolódva) és a sejtmagban helyreállítja a higany által okozott DNA károsodást.
A koriander több mérget mobilizál, melyek a távozás elõtt a biztonságosan elrejtett helyekrõl távozva eláraszthatják a kötõszöveteket, ahol az idegek helyezkednek el.
A folyamat neve újramérgezés.
Könnyedén elkerülhetõ, ha egyidejûleg a bélrendszerbe méregelnyelõ anyagot juttatunk. Ehhez válasszuk a chlorella algát. Egy nemrégen végzett állatkísérlet bemutatta, hogy az alumínium csontvázból való távozása gyorsabban zajlott le, mint bármelyik más méregtelenítõ anyaggal.

A tinktúra adagolása

Kezdetben naponta 2 csepp, 2 alkalommal, közvetlen étkezés elõtt vagy 30 perccel a chlorella bevitele után. A koriander elindítja - az idegmérgeket tartalmazó - epe kiválasztását a vékonybélbe. Az epe kiválasztása az étkezést követõen természetes,
a koriander jelentõsen javítja ezt. Ha nem fogyaszt chlorellát, a mérgek többsége a vékonybélen keresztül ismét felszívódik az idegvégzõdések segítségével.
Fokozatosan növelje a dózist a teljes hatás eléréséhez, 10 cseppre napi 3 alkalommal.
A méregtelenítés kezdeti fázisában 1 hétig szedje a koriandert, majd 2-3 hétig szüneteltesse.
A koriander használatának más módja: dörzsöljön 5 cseppet naponta 2 alkalommal a bokába, hogy mobilizálja a rekeszizom alatti összes szervet, ízületet és csontozatot.
Ugyanígy a csuklóba, a rekeszizom feletti szervek, ízületek és csontozat mobilizálásához. A csuklón sûrûn találhatók idegvégzõdések, és keresztezi a fõ nyirokcsatorna (nyirokfelvét).
Koriander tea: 10-20 cseppet tegyen egy csésze forróvízbe. Lassan kortyolgassa. Gyorsan kitisztítja az agyból a mérgeket. Hatásos fejfájás és más akut tünetek ellen (pld. izületi fájdalom). Vagy dörzsöljön 10-15 cseppet a fájó területbe.
Gyakran, szinte azonnal érezhetõ a fájdalom csillapodása.
 
Ugrs a frumra:

Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszMg nem regisztrltl?
Regisztrci

Elfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse


TÁMOGATÁS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

Szavazs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

Már elfoglalták...
Már elfoglalták...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
Szavazshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

Archvum