Navigáció
· FĂ”oldal
· Cikkek
· FĂłrum
· Linkek
· KapcsolatfelvĂ©tel
· KeresĂ©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· VideĂłk
· VArcade

Vicc-Kategóriák
Politika
BĂ­rĂłsĂĄg
Általånos
SzĂłlĂĄsok
CigĂĄny
ZsidĂł
SzÔkenÔs

Fontos hírek
1. A feladat neve: "TĂșlĂ©lĂ©s"

2. Elmebaj... noksĂĄg avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kazĂĄr-maffia

5. Holokauszt erÔbÔl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackbĂłl...

8. PolgĂĄrok elleni globĂĄlis elektronikus agressziĂł

9. Mit csinĂĄljunk a zsidĂłkkal?

10. TĂșl szĂ©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultimĂĄtum vagy hĂĄborĂș? (TerjesztendĂ”!)

12. SajĂĄt energiĂĄval az NWO ellen

13. A hazudozĂĄs ideje lejĂĄrt!

14. A dohĂĄnyzĂĄs megvĂ©d a tĂŒdĂ”rĂĄktĂłl

15. Mi lesz veled emberke?

16. RezervĂĄtum

17. TigĂĄz vs EskĂŒdtszĂ©k

18. Az elsĂ” szemita csavar

19. MagyarorszĂĄg NWO szinkronizĂĄlt terror-alkotmĂĄnya

20. Kiknek, mikor hozzåk el a "vilågvégét"?

21. VĂĄdirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy Ășt ĂĄll elĂ”ttem, melyiket vĂĄlasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Baråtaink élete sem érték szåmunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a hĂŒlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalåltåk Európa legrégebbi civilizåciójåt

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'AngolszĂĄsz missziĂł' Ă©s mĂĄs disszonanciĂĄk

Hírek oldalra...

RSS
Hírek


HunszkĂ­ta RĂĄdiĂł

Puzdra

PJP EgyesĂŒlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?RT A BAZ?R - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo HĂ­rek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) Szolgálati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) Választás 2022?...
- 781.) Nem kell várnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Nem is annyira (vĂ©g)szĂŒksĂ©gmegoldĂĄsok
Nem is annyira (vĂ©g)szĂŒksĂ©gmegoldĂĄsokMindenki tudja, hogy New York-ra lecsapott a Sandy-hurrikĂĄn. Az ĂĄramszĂŒnet, az ivĂłvĂ­z, fĂ»tĂ©s, -Ă©s az Ă©lelmiszer hiĂĄnya miatti aggodalmakat mĂ©g fokozta a kifosztott gyĂłgyszertĂĄrak okĂĄn jelentkezĂ” betegsĂ©gektĂ”l valĂł fĂ©lelem. Többnyire ez a helyzet, amikor a civilizĂĄlt tĂĄrsadalom alapjainak tekintett kĂ©nyelmes rendszer felborul, Ă©s a csapbĂłl nem folyik a vĂ­z, nincs ĂĄram, a boltok ĂŒresek, vagy nincs mivel begyĂșjtani a konvektorba, gĂĄzkazĂĄnba, mert hulladĂ©kokkal nem mĂ»ködnek. Tiszta, ihatĂł vĂ­zhez, nĂ©mi Ă©lelemhez, meleghez, Ă©s az egĂ©szsĂ©gvĂ©delemhez szĂŒksĂ©ges eszközökrĂ”l, alapanyagokrĂłl mĂ©g idĂ”ben lehet gondoskodni. MĂ©g idĂ”ben...
Sajnos, mint ahogy New York-ban, Ă©s hasonlĂł katasztrofĂĄlis esemĂ©nyek esetĂ©ben, a fosztogatĂłk is megjelennek, de ellenĂŒk a "lelemĂ©nyessĂ©gen" kĂ­vĂŒl az összefogĂĄs tud jobbĂĄra segĂ­teni. A helyzet Ă­gy is siralmas, mint Himnuszban a balsors...


KezdjĂŒk az tiszta ivĂłvĂ­z elÔållĂ­tĂĄsĂĄval. Mint tudjuk, elvileg esĂ”vĂ­zbĂ”l is lehetne ivĂłvizet elÔållĂ­tani, de manapsĂĄg, ha esik az esĂ”, az a vegyi-permetezĂ©sek miatt van, mert a felhĂ”zeteket Ă©s a csapadĂ©k eloszlĂĄsĂĄt NWO-s Ă©rdekek mozgatjĂĄk. Teljes vĂ­zhiĂĄnyra azonban nem igazĂĄn kell szĂĄmĂ­tani. Arra inkĂĄbb, hogy a szakaszos vĂ­zszolgĂĄltatĂĄs indokot teremt, hogy a vizet "központilag lehessen tisztĂ­ttatni".
AkĂĄr a hatĂłsĂĄg ĂĄltal belekevertetett mĂ©rgek, akĂĄr a permetezĂ©sek miatt esĂ”vĂ­zbe kerĂŒlt mĂ©rgeket akarjuk eltĂĄvolĂ­tani, szĂŒksĂ©gĂŒnk lesz egy kĂ©miai Ă©s biolĂłgiai szĂ»rĂ”re. Mivel a kereskedelemben lehet kapni ilyen szĂ»rĂ”ket, azt mondhatnĂĄnk, hogy vegyen mindenki magĂĄnak, de ennek kĂ©t problematikus rĂ©sze is van. Az egyik, hogy nem olcsĂłk (35-450 ezer forint között), a mĂĄsik hogy az alkatrĂ©sz utĂĄnpĂłtlĂĄs (szĂ»rĂ”k) beszerzĂ©se problĂ©mĂĄs lehet vĂ©szhelyzetben, Ă©s nem is olcsĂłk (egy fordĂ­tott ozmĂłzis szĂ»rĂ” 9-15 ezer forint, de több szĂ»rĂ”t kell bennĂŒk cserĂ©lni). RĂĄadĂĄsul a szĂ»rhetĂ” vĂ­zmennyisĂ©g is alacsony, Ă©s többnyire hĂĄlĂłzati vĂ­znyomĂĄst igĂ©nyelnek. A nagy teljesĂ­tmĂ©nyĂ» rendszerek viszont igen drĂĄgĂĄk.

VizĂŒnket akĂĄr most is, olcsĂłn tudjuk tisztĂ­tani, Ă©s nĂ©mi lelemĂ©nyessĂ©ggel a szĂ»rĂ”anyagot is, az aktĂ­v-szenet is elĂ” tudjuk ĂĄllĂ­tani (zĂĄrt tĂ©rben 800-1200 fokon gĂ”zben kell hevĂ­teni a faszenet), vagy kisebb befektetĂ©ssel fel tudjuk halmozni. CĂ©lszerĂ» is, mert az aktĂ­v-szĂ©n mĂ©reganyagok kivonĂĄsĂĄra is kivĂĄlĂłan alkalmas a szervezetbĂ”l. Az elsĂ”, hogy a szĂ»rĂ©shez vĂĄsĂĄroljunk egy szĂ»rĂ”hĂĄzat, amivel rĂĄ tudunk csatlakozni egy esĂ”vĂ­zgyĂ»jtĂ”, vagy csĂ”kĂșt, ĂĄsott kĂșt esetĂ©n, a hidrofor tartĂĄlyĂĄra. A kereskedelemben többfĂ©le szĂ»rĂ”hĂĄz is kaphatĂł szĂĄmottevĂ” ĂĄreltĂ©rĂ©ssel. Az ĂĄltalam vĂĄsĂĄrolt szĂ»rĂ”hĂĄz ilyen (3100 Ft, sokkal többet nem szabad Ă©rte adni).


Ez egy 10"-os szĂ»rĂ”hĂĄz (10 colos). A menet csatlakozĂĄsi mĂ©retet mindig az adott vĂ­zhĂĄlĂłzat, vagy hidrofor csatlakozĂĄsi mĂ©rete hatĂĄrozza meg, de ha szĂŒksĂ©ges, pl. 1/2"-os csatlakozĂĄs esetĂ©n, szĂ»kĂ­tĂ”t kell alkalmazni, mert a legkisebb szĂ»rĂ”hĂĄz menetmĂ©ret 3/4"-os.
Kell mĂ©g vĂĄsĂĄrolni egy kĂĄd tĂșlfolyĂł-lefolyĂł összekötĂ” mĂ»anyag csövet Ă©s ha van, alkalmazni egy rĂ©gi, de nem szakadt 10-40 mikronos szĂ»rĂ”hĂĄzunkba valĂł szĂ»rĂ”t. Ha az utĂłbbi nem ĂĄll rendelkezĂ©sre, mivel nem olyan drĂĄga (kb. 2000 Ft), ezĂ©rt vehetĂŒnk is egyet. A tĂșlfolyĂłcsĂ”bĂ”l le kell vĂĄgni egy akkora darabot, amely a szĂ»rĂ”hĂĄz fedelĂ©nek az aljĂĄn talĂĄlhatĂł, szĂ»rĂ” szĂĄmĂĄra kialakĂ­tott csonkra kell rĂĄmelegĂ­teni (gĂĄztĂ»zhelyen fĂ©l perc) Ă©s esetleg egy kis PVC ragasztĂłval rögzĂ­teni, de ez utĂłbbi nem fontos, elĂ©g pontosan illeszkedik. A csĂ”nek le kell Ă©rnie a szĂ»rĂ” aljĂĄtĂłl 1-2 cm-re. Ha rĂĄhĂșztuk a fĂ©mhĂĄlĂłs 10-40 mikronos szĂ»rĂ”t, a tartĂĄly felcsavarĂĄsa utĂĄn mĂĄr csak a granulĂĄlt aktĂ­vszenet kell a szĂ»rĂ” befolyĂł csonkjĂĄn betölteni egy tölcsĂ©rrel (lehet egy ideglenes hajtogatott papĂ­rtölcsĂ©r is). Ezzel kĂ©sz is lenne a szĂ»rĂ”nk, de a befolyĂł Ă©s kifolyĂł csonkrĂ©szbe nem ĂĄrt egy pici, ollĂłval kivĂĄgott szĂ»rĂ”hĂĄlĂł darabkĂĄt tenni, hogy a vĂ­zĂĄram ne vigye ki az aktĂ­vszenet a lakĂĄs vĂ­zhĂĄlĂłzatĂĄba.
Mivel kb. 2 liter tĂ©rfogatĂș 1 kg aktĂ­vszĂ©n (1400-1600 Ft kilĂłja), a maradĂ©kot lĂ©gmentesen zĂĄrĂł nylon zacskĂłban kell tĂĄrolni. A 10"-os hĂĄzba majdnem egy liternyi fĂ©r bele. A mĂ»ködĂ©se egyszerĂ». A befolyĂł csonkon beĂĄramlĂł vĂ­z kĂ©nytelen az aktĂ­vszĂ©nen ĂĄthaladni, mert a lefolyĂłcsĂ”bĂ”l levĂĄgott csĂ”darabon csak akkor tud feljönni a kifolyĂłcsonkhoz, ha ĂĄthaladt az aktĂ­vszĂ©nen. A tapasztalatok szerint egy töltet, 3-6 hĂłnapig elegendĂ”, vĂ­zmennyisĂ©gtĂ”l fĂŒggĂ”en. A kivehetĂ” vĂ­zmennyisĂ©g akĂĄr 60-100 liter/perc is lehet. A szĂ»rĂ” Ă­gy nĂ©z ki:


A szĂ»rĂ” kivonja a vĂ­zbĂ”l a kĂ©miai szennyezĂ”dĂ©seket, Ă©s a kellemetlen szaganyagokat is. Ha nagyobb mennyisĂ©gĂ» lebegĂ” szennyezĂ”dĂ©s van a vĂ­zben (szennyezettebb ĂĄsott kĂșt, vagy nem elĂ©g mĂ©ly csĂ”kĂșt esetĂ©n), cĂ©lszerĂ» egy ugyanilyen, de aktĂ­vszĂ©n nĂ©lkĂŒli elĂ”szĂ»rĂ”t beiktatni 10 mikronos szĂ»rĂ”vel. Az eredmĂ©nyĂŒl kapott vĂ­z, ĂŒde, forrĂĄsvĂ­z jellegĂ». A szĂ»rĂ” padlĂĄson elhelyezett ejtĂ”tartĂĄlyrĂłl is mĂ»ködik (a tartĂĄly lehet egy kimosott lemezhordĂł is, vagy nagyobb vĂ­zigĂ©ny esetĂ©n több is összekapcsolhatĂł).

A fĂ”zĂ©shez, ivĂĄshoz hasznĂĄlt vĂ­z esetĂ©ben az orszĂĄg legtöbb rĂ©szĂ©n jelentkezĂ” coli-baktĂ©rium szennyezettsĂ©g miatt, cĂ©lszerĂ» baktĂ©riummentesĂ­tĂ©st is alkalmazni. Erre kĂ©t egyszerĂș, klĂłrmentes mĂłdszer is kĂ­nĂĄlkozik. Az egyik "nagy teljesĂ­tmĂ©nyĂ»", az Ă­v-fĂ©nnyel törtĂ©nĂ” csĂ­ramentesĂ­tĂ©s. LegegyszerĂ»bben egy higanygĂ”z lĂĄmpĂĄbĂłl lehet ilyet elÔållĂ­tani, csak Ăłvatosan, egy rongyba burkoltan össz kell törni az ĂŒvegĂ©t. A higanygĂ”z lĂĄmpĂĄkban a higanygĂ”z gerjesztĂ©sĂ©rĂ”l a lĂĄmpĂĄban belĂŒl talĂĄlhatĂł Ă­vlĂĄmpa gondoskodik. CĂ©lszerĂ» egy dobozban elhelyezni (a fojtĂłtekercsĂ©vel egyĂŒtt), Ă©s megvilĂĄgĂ­tani vele (1-2 perc) az ivĂĄsra, fĂ”zĂ©sre hasznĂĄlandĂł vizet, pl. egy 5 literes dunsztosĂŒvegben. Ha a teljes hasznĂĄlati vĂ­zmennyisĂ©get baktĂ©riummentesĂ­teni akarjuk, cĂ©lszerĂ» egy kiszuperĂĄlt hidrofortartĂĄly tisztĂ­tĂł
nyĂ­lĂĄsĂĄba vastag ĂŒveglapot helyezni (plexi nem jĂł, csak ha UV ĂĄllĂł), Ă©s ezen az ablakon keresztĂŒl megvilĂĄgĂ­tani a tartĂĄlyon ĂĄtĂĄramlĂł vizet (125-500W).

A baktĂ©riummentesĂ­tĂ©s, csĂ­rĂĄtlanĂ­tĂĄs mĂĄsik, kisebb elektromos fogyasztĂĄsĂș lehetĂ”sĂ©ge, ha biorezonanciĂĄs tisztĂ­tĂĄst alkalmazunk, amire a web-oldalunk baloldalĂĄn lĂ©vĂ” GPR-Zapper felirat alatti kĂ©pre kattintva megjelenĂ” biorezonanciĂĄs kĂ©szĂŒlĂ©k ismertetĂ”jĂ©ben szerepelĂ” kĂ©szĂŒlĂ©k is alkalmas (többcĂ©lĂș, többszörös kihasznĂĄltsĂĄg). AkĂĄr a kĂ©szĂŒlĂ©khez mellĂ©kelt elektrĂłdĂĄk, de kĂŒlön kĂ©rĂ©sre, erre a cĂ©lra kĂ©szĂ­tett elektrĂłdĂĄkkal is elvĂ©gezhetĂ” a vĂ­z menetesĂ­tĂ©se. A kĂ©szĂŒlĂ©k ettĂ”l mĂ©g eredeti funkciĂłinak megfelelĂ”en is hasznĂĄlhatĂł.

A következĂ” szĂŒksĂ©gfĂ»tĂ©si megoldĂĄs elĂ”nye, hogy vĂ©szhelyzetben egy lakĂłtelepi lakĂĄsban, vagy egy erdei sĂĄtorban is kivitelezhetĂ”. Letört ĂĄgakkal is mĂ»ködik, Ă©s szinte minden hĂ”t ĂĄtad a környezetĂ©nek, de nincs szĂŒksĂ©ge kĂ©mĂ©nyre sem, mivel egy ablakon, erkĂ©lyajtĂłn vĂĄgott lyuk, vagy egy konvektor parapeten keresztĂŒl is kivezethetĂ” a fĂŒstgĂĄz. A huzatrĂłl, mĂ»ködĂ©sbĂ”l adĂłdĂłan maga gondoskodik. A neve "Rocket-kĂĄlyha". A nevĂ©t arrĂłl kapta, hogy mĂ»ködĂ©si elve szerint egy torlĂłsugaras hajtĂłmĂ» mĂ»ködĂ©si elvĂ©t ötvözi a bĂșboskemencĂ©vel. Ez utĂłbbi azĂ©rt kerĂŒl a kĂ©pbe, mert fĂ”zni lehet vele, Ă©s aludni is lehet rajta, ahogy a Rocket-kĂĄlyha is alkalmas erre. AnyagigĂ©nye minimĂĄlis költsĂ©gĂ», 20 dollĂĄros kĂĄlyhĂĄnak is szoktĂĄk mondani, mert mĂĄr annyibĂłl is elkĂ©szĂ­thetĂ”.


A fenti képen a mûködés låtható, de egy részletesebb "röntgenrajz" tovåbbi részleteket is elårul.


ÉpĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l inkĂĄbb egy videĂłt mellĂ©kelek, mert rĂ©szletes Ă©s kielĂ©gĂ­tĂ” instrukciĂłkat tartalmaz az elkĂ©szĂ­tĂ©shez.


A fenti videĂłk kapcsĂĄn felhĂ­vnĂĄm a figyelmet, hogy nem kell szigorĂșan ragaszkodni az Ășj alkatrĂ©szek beĂ©pĂ­tĂ©sĂ©hez. Egy MÉH-telepen szinten minden beszerezhetĂ” az elkĂ©szĂ­tĂ©shez Ă©s az eredmĂ©ny ilyen is lehet, ha a kivitelezĂ©s olyan mint a kivitelezĂ”, bĂĄr a cĂ©lnak ez is megfelel.

IgazĂĄbĂłl sokfĂ©le vĂĄltozatĂĄt meg lehet talĂĄlni a youtube-on, az egĂ©szen egyszerĂ» kivitelezĂ©sĂ»tĂ”l, az extra kivitelekig, de lĂ©nyeg az, hogy szinte kĂ©zmeleg a tĂĄvozĂł fĂŒstgĂĄz hĂ”mĂ©rsĂ©klet, Ă©s nagy felĂŒleten fĂ»t, akĂĄr letört ĂĄgakkal, kĂ©mĂ©ny nĂ©lkĂŒl is. A fa keret sem követelmĂ©ny, csak segĂ­thet az Ă©pĂ­tĂ©sben. LĂ©nyeg a hordĂł, Ă©s azon belĂŒli a megvastagĂ­tott falĂș csĂ”, mert az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs Ă©s szĂ­vĂłhatĂĄsa itt alakul ki.

Az elektromos legszĂŒksĂ©gesebb berendezĂ©seinkhez termĂ©szetesen ĂĄram is szĂŒksĂ©ges. LegegyszerĂ»bb megoldĂĄs, ha erre a cĂ©lra a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pekhez kaphatĂł, Ă©s elfogadhatĂł ĂĄrĂș szĂŒnetmentes tĂĄpegysĂ©geket hasznĂĄljuk fel, mert ezek mindegyike 12V-os gondozĂĄsmentes akkumulĂĄtorokkal, akkutöltĂ”vel, Ă©s inverterrel (ĂĄramĂĄtalakĂ­tĂł, 12V egyenfeszĂŒltsĂ©grĂ”l, 230 V vĂĄltakozĂł feszĂŒltsĂ©gre) rendelkezik. Egy 1350 VA-es (kb. 1000 W-os) szĂŒnetmentes Ășj ĂĄron mĂĄr 35-37 ezer forintĂ©rt is beszerezhetĂ”, viszont felvetĂ”dik a kĂ©rdĂ©s, hogy mivel töltjĂŒk fel, ha nincs hĂĄlĂłzati ĂĄram. KĂ©zenfekvĂ” megoldĂĄs egy autĂł generĂĄtora, a feszĂŒltsĂ©gszabĂĄlyozĂłjĂĄval egyĂŒtt, amelyekhez bontĂłkban lehet legolcsĂłbban hozzĂĄjutni. Egy egyszerĂ» kivitelĂ» fĂŒggĂ”leges tengelyĂ» szĂ©lgenerĂĄtorral, Ă©s egy kiszuperĂĄlt flex fogaskerekeivel, nĂ©mi rĂĄfordĂ­tĂĄs mellett össze lehet ĂĄllĂ­tani egy szĂ©lgenerĂĄtort, amivel a szĂŒnetmentes akkumulĂĄtorait fel lehet tölteni, Ă©s közben van energiatakarĂ©kos vilĂĄgĂ­tĂĄsunk, belefĂ©r mĂ©g egy hĂ»tĂ”gĂ©p ĂŒzeme, esetleg egy kisebb fogyasztĂĄsĂș TV vagy rĂĄdiĂł mĂ»ködtetĂ©se is.

Mivel mióta rendszeresen vegyi-permeteznek, alig van szélmentes idÔszak, de elÔfordulhat. Aki teheti, az akkumulåtorok töltésére napelemeket is fel tud hasznålni, de két måsik lehetÔség is kínålkozik a rengeteg többi mellett, hogy szélmentes idÔszakban elektromos åramot tudjunk elÔållítani.

Az egyik esetben hĂĄztartĂĄsi hulladĂ©kkĂ©nt keletkezĂ” mĂ»anyagot hasznĂĄlhatunk fel igĂ©nytelenebb robbanĂłmotoros generĂĄtorunk meghajtĂĄsĂĄra. A flakonok, zacskĂłk, mĂ»anyag burkolatok stb. alapanyaga kĂ”olaj. A lĂĄgy PVC-k 95-98%-ban "mĂ»anyaggĂĄ ĂĄtalakĂ­tott" kĂ”olajat tartalmaznak, ami "visszapĂĄrolhatĂł". A mĂ»anyagok "elĂ”melegĂ­tĂ©s" utĂĄn kĂ©plĂ©keny formĂĄban Ă©s zĂĄrt tĂ©rben lepĂĄrolhatĂłk, olyan mĂłdszerekkel, mint ahogy ezt a cefrĂ©vel tesszĂŒk, csak itt a lepĂĄrlĂĄsi hĂ”mĂ©rsĂ©klet sokkal magasabb (360-550 fok). A mĂ»anyag "gĂ”ze" kb. 30% benzint, 30% gĂĄzolajat Ă©s 40% egyĂ©b olajakat tartalmaz, ami kĂ©tĂŒtemĂ» motor meghajtĂĄsĂĄra is alkalmas lecsapatva, de igazĂĄbĂłl nincs szĂŒksĂ©g a "mĂ»anyag gĂ”zĂ©nek" lecsapatĂĄsĂĄra sem, mert közvetlenĂŒl a porlasztĂłba vezethetĂ”, meghajtva ezzel generĂĄtorunk motorjĂĄt.

A mĂĄsik ismertetĂ©sre kerĂŒlĂ” mĂłdszer hasonlĂł, csak itt fa gĂĄzosĂ­tĂĄsĂĄval nyerhetĂŒnk Ă©ghetĂ” gĂĄzt. A fa, zĂĄrt tĂ©rben hevĂ­tve elgĂĄzosodik, Ă©s ha ezt a gĂĄzt több lĂ©pcsĂ”s (3) vizszĂ»rĂ”n hajtjuk keresztĂŒl, a kĂĄtrĂĄnykirakĂłdĂĄstĂłl sem kell tartanunk. Én mĂ©g lĂĄttam fagĂĄzmotorral hajtott csettegĂ”t, de ilyen fagĂĄz elÔållĂ­tĂł "berendezĂ©s", ami tulajdonkĂ©ppen egy lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł acĂ©ldoboz, ami el van lĂĄtva egy ajtĂłval, Ă©s egy gĂĄzkivezetĂ” csĂ”vel, mĂ»ködik egy BĂĄtaszĂ©ken is, Ă©s egy zsiguli motort hajt meg. EttĂ”l viszont kisebb teljesĂ­tmĂ©ny is elegendĂ”, mert egy lakĂĄs, hĂĄz fogyasztĂĄsa mĂ©g elektromos fĂ»tĂ©s esetĂ©n is csak 10-15 kW, a zsiguli motor pedig kĂ©pes
meghajtani egy 30 kW-os generĂĄtort is.

Mivel a generåtorok sem olcsók, és ha kialakítunk egy kisebb közösséget, mindig akad egy-két mûszaki érdeklÔdésû és felszereltségû ember is csapatban, håzilag is lehet generåtort készíteni. A leíråst itt mellékelem: Link
Mår egy villanyszerelÔnek sem okoz gondot, a håztartåsokban is megtalålható asszinkron motorok åtalakítåsa generåtorrå, de lehetÔleg alacsony fordulatszåmra tekercselt motorokat hasznåljunk fel (pl.: 1440 1/min)

A következĂ” lĂ©nyeges kĂ©rdĂ©s az Ă©lelmezĂ©s. Ha teljes Ă©lelmiszer elÔåållĂ­tĂĄst nem is, de valamenyit kis terĂŒleten is meg tudunk termelni az akvafĂłniĂĄs (aquaphonia) mĂłdszer segĂ­tsĂ©gĂ©vel. ErrĂ”l bĂ”vebben az aquaponics.hu oldalon lehet többet megtudni, de egy videĂłt errĂ”l is beillesztek:


A rendszer jĂłl hasznĂĄlhatĂł, Ă©s kisebb költsĂ©gvetĂ©s esetĂ©n ĂŒveg helyett hasznĂĄlhatĂł ĂĄtlĂĄtszĂł hullĂĄmmĂ»anyag is.
Én tovĂĄbbfejlesztettem ezt a rendszert, elektromos ĂĄram tĂĄrolĂĄsĂĄra is alkalmassĂĄ tĂ©ve. Mivel a hĂ”tĂĄrolĂĄsra normĂĄl 216 literes feketĂ©re festett lemezhordĂłkat alkalmaz a magyar "konstruktĂ”r", lehetĂ”sĂ©g kĂ­nĂĄlkozik a hordĂłk kettĂ”s kihasznĂĄlĂĄsĂĄra.
Ha max. 4,2%-os kĂĄlium-hidroxid oldattal töltjĂŒk meg a hordĂłkat, Ă©s elhelyezĂŒnk bennĂŒk egy vaslemez sort, valamint nagyobb alumĂ­nium, vagy nikkel-oxid lemez-sort is, tölthetĂ” lĂșgos akkumulĂĄtort kapunk eredmĂ©nyĂŒl. Az alkalmazott fĂ©mektĂ”l fĂŒggĂ”en 1,2-2,1 Volt feszĂŒltsĂ©g mellett, 11-13 ezer Amper ĂĄram is kivehetĂ” egy-egy ilyen "hordĂłbĂłl", ami egy 20-22 hordĂłbĂłl ĂĄllĂł melegĂ­tĂ©st is szolgĂĄlĂł blokk esetĂ©n akĂĄr 200-300 kWh tĂĄrolĂĄsĂĄra is alkalmas, aminek töltĂ©sĂ©rĂ”l mĂĄr valĂłban szĂ©lgenerĂĄtorral kell gondoskodni. A lĂșgos akkumulĂĄtorokrĂłl annyit kell tudni, hogy tĂĄrolĂĄsi kapacitĂĄsuk kisebb, mint a savas akkumulĂĄtorokĂ©, viszont nem robbannak fel zĂĄrlat esetĂ©n, teljesen lemerĂ­thetĂ”k, Ă©s karbantartĂĄsuk az Ă©vi egy alkalommal törtĂ©nĂ” hordĂłk aljĂĄn kiĂŒlĂ” "iszap" eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄbĂłl, Ă©s a hiĂĄnyzĂł KOH pĂłtlĂĄsĂĄbĂłl ĂĄll. A mĂĄsik elĂ”nyĂŒk, hogy Edison 1905 körĂŒl kĂ©szĂŒlt lĂșgos akkumulĂĄtorai a mai napig mĂ»ködĂ”kĂ©pesek, tehĂĄt Ă©lettartamuk szinte korlĂĄtlan.

Persze egy ilyen rendszer kiĂ©pĂ­tĂ©se nem olcsĂł, de mĂ©gsem kerĂŒl annyiba, mint egy gyĂĄri hĂ”szivattyĂșs rendszer, Ă©s egy jobb kazĂĄn ĂĄrĂĄbĂłl megvalĂłsĂ­thatĂł. ElĂ”nye, hogy jĂłrĂ©szben ellĂĄtja a csalĂĄdot zöldsĂ©gekkel, Ă©s hallal, no meg minimum egy hĂłnapra elegendĂ” villamos energiĂĄval is, feltĂ©telezve, hogy egy hĂłnapig nem fĂșj a szĂ©l, nem beszĂ©lve az esetlegesen lĂ©tezĂ” fĂșrt kĂșt hidroforjĂĄnak meghajtĂĄsĂĄrĂłl. Az akvafĂłniĂĄs rendszer egy sarkĂĄban gyĂłgynövĂ©nyeket is lehet termeszteni, Ă©s ezzel megoldhatĂł a kĂŒlsĂ” permetezĂ©ses szennyezĂ©sektĂ”l valĂł tiszta gyĂłgynövĂ©nyhez jutĂĄs is (mert mĂĄr csak a rozsdĂĄs bilit, Ă©s dögkutak tartalmĂĄt nem szĂłrjĂĄk rĂĄnk, mert nem fĂ©r ki a nano-szĂłrĂłfejek nyĂ­lĂĄsain).

Mindezeken felĂŒl ajĂĄnlott, ha lehetĂ”sĂ©g nyĂ­lik rĂĄ, betĂĄrazni a felsoroltakbĂłl, Ășgymint: szĂĄraz sampon, nedves törlĂ”kendĂ”, hordozhatĂł WC, vagy vödörre illeszthetĂ” WC-fedĂ©l, melasz, napelemes töltĂ”, hĂ»tĂ©st nem igĂ©nylĂ” Ă©lelmiszerek, fĂ»szerek, Ă©trend-kiegĂ©szĂ­tĂ”k, illĂłolajok, gyertya, tea, jĂ©gakku, melegĂ­tĂ” pĂĄrnĂĄk, gĂĄzpalack Ă©s melegĂ­tĂ”/fĂ”zĂ” fej, darĂĄlĂłk, napelemes rĂĄdiĂł, CB, vagy WI-FI rendszer (helyi hĂĄlĂłzatot lehet kialakĂ­tani), cigaretta, csoki, Ă”rletlen gabona (bĂșza, rozs, kukorica, zab, ĂĄrpa), sĂł stb.
Mindezeket azĂ©rt soroltam fel, mert akĂĄr termĂ©szeti katasztrĂłfĂĄt, akĂĄr ezzel egyenĂ©rtĂ©kĂ» szuperinflĂĄciĂłt szabadĂ­tanak a nyakunkba, növelhetĂ”k a tĂșlĂ©lĂ©si esĂ©lyek, Ă©s itt emlĂ­tenĂ©m meg, hogy a SzovjetuniĂłban csak a mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂș idejĂ©n töröltĂ©k a kannibalizmus elleni törvĂ©nyeket...
(Gondolom lesznek kérdések.)

  Hozzászólások
#41 | vala_ki - 2012.11.06. 23:14:35
Sziasztok!

A rakétakålyhåval kapcsolatban itt egy pår link: http://www.permaf...p;start=24 - magyar
A többi sajnos angol, ez egy engedélyeztetési eljårås, vagy valami hasonló, de sokminden le van írva benne, aztån jó pår fórum ahol sok ötlet, dokumentålt eset vagy hasznos tanåcs van.
http://www.erniea...permitting
http://www.permie...-55/stoves
http://donkey32.p...amp;page=1
http://www.permst...p;start=40
http://donkey32.p...amp;page=1
http://organicart...ket-stove/
https://plus.goog...banner=pwa
#42 | satu - 2012.11.15. 17:11:01
Tulok és a többiek természetesen.
Köszönöm a kimerítÔ vålaszokat. Valamennyire, mår tisztåbb a kép a vålaszaitok åltal.
Közben megtalåltam azt a videót, ahol errÔl az ozónos megoldåsról beszélnek.
A videĂł itt tekinthetĂ” meg:
http://vimeo.com/...

Üdv:Satu

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 25% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 75% [3 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


TÁMOGATÁS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

Szavazás
Mikor foglaljĂĄk el a zsidĂłk teljesen MagyarorszĂĄgot?

MĂĄr elfoglaltĂĄk...
MĂĄr elfoglaltĂĄk...
44% [4 Szavazat]

MĂ©g 2018-ban.
MĂ©g 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

Archívum