Navigáció
· FĂ”oldal
· Cikkek
· FĂłrum
· Linkek
· KapcsolatfelvĂ©tel
· KeresĂ©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· VideĂłk
· VArcade

Vicc-Kategóriák
Politika
BĂ­rĂłsĂĄg
Általånos
SzĂłlĂĄsok
CigĂĄny
ZsidĂł
SzÔkenÔs

Fontos hírek
1. A feladat neve: "TĂșlĂ©lĂ©s"

2. Elmebaj... noksĂĄg avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kazĂĄr-maffia

5. Holokauszt erÔbÔl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackbĂłl...

8. PolgĂĄrok elleni globĂĄlis elektronikus agressziĂł

9. Mit csinĂĄljunk a zsidĂłkkal?

10. TĂșl szĂ©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultimĂĄtum vagy hĂĄborĂș? (TerjesztendĂ”!)

12. SajĂĄt energiĂĄval az NWO ellen

13. A hazudozĂĄs ideje lejĂĄrt!

14. A dohĂĄnyzĂĄs megvĂ©d a tĂŒdĂ”rĂĄktĂłl

15. Mi lesz veled emberke?

16. RezervĂĄtum

17. TigĂĄz vs EskĂŒdtszĂ©k

18. Az elsĂ” szemita csavar

19. MagyarorszĂĄg NWO szinkronizĂĄlt terror-alkotmĂĄnya

20. Kiknek, mikor hozzåk el a "vilågvégét"?

21. VĂĄdirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy Ășt ĂĄll elĂ”ttem, melyiket vĂĄlasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Baråtaink élete sem érték szåmunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a hĂŒlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalåltåk Európa legrégebbi civilizåciójåt

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'AngolszĂĄsz missziĂł' Ă©s mĂĄs disszonanciĂĄk

Hírek oldalra...

RSS
Hírek


HunszkĂ­ta RĂĄdiĂł

Puzdra

PJP EgyesĂŒlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?RT A BAZ?R - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo HĂ­rek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) Szolgálati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) Választás 2022?...
- 781.) Nem kell várnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Hasznos lehet...
Hasznos lehet...A bizonytalan politikai helyzet Ă©s a vĂĄrhatĂł energia ĂĄrnövekedĂ©s, vagy esetleges hiĂĄnyhelyzet kialakulĂĄsa miatt nĂ©hĂĄny adalĂ©k a tĂșlĂ©lĂ©shez. Ahogy megĂ­gĂ©rtem, nĂ©hĂĄny aprĂłsĂĄgot ismĂ©t felteszek vĂ©gszĂŒksĂ©g esetĂ©re, de esetleg tovĂĄbbfejlesztĂ©shez ötletadĂłnak is.
Az oldalon mĂĄr szerepelt korĂĄbban nĂ©hĂĄny, viszonylag könnyen megvalĂłsĂ­thatĂł kĂ©szĂŒlĂ©k. Nem is annyira (vĂ©g)szĂŒksĂ©gmegoldĂĄsok cĂ­mmel . Akkor a szivattyĂșra szerelhetĂ” vĂ­zszĂ»rĂ” Ă©s a Rocket-kĂĄlyha kerĂŒlt ismertetĂ©sre. Most a vĂ­zszĂ»rĂ” kĂșt nĂ©lkĂŒli, egyszerĂ»en, bĂĄrki ĂĄltal könnyen elkĂ©szĂ­thetĂ” vĂĄltozata, a csĂ”fĂ»tĂ” berendezĂ©s, Ă©s az Ă”szi-tavaszi idĂ”szakban mennyezetfĂ»tĂ©sre, nyĂĄron hĂ»tĂ©sre hasznĂĄlhatĂł egyszerĂ» megoldĂĄsok kerĂŒlnek terĂ­tĂ©kre. KĂŒlön megemlĂ­tĂ©sre kerĂŒl egy "ezĂŒst-kolloid kĂ©szĂ­tĂ”" ĂĄramkör, Ă©s hogy mikĂ©nt lehet a "Zappert" is befogni a biolĂłgiai vĂ­ztisztĂ­tĂĄsba.


ElsĂ”kĂ©nt kĂ©t flakont, hĂĄrom hozzĂĄjuk tartozĂł kupakot, egy kicsi darab szĂșnyoghĂĄlĂłt Ă©s granulĂĄlt aktĂ­vszenet igĂ©nyelĂ” vĂ­zszĂ»rĂ” kerĂŒl bemutatĂĄsra. A NATO permetezĂ©sek miatt idĂ©n mĂĄr nem egyszer voltak özönvĂ­zszerĂ» esĂ”zĂ©sek. Ilyenkor a vĂĄrosi artĂ©zi kutakba, Ă©s fĂ”leg a partiszĂ»rĂ©sĂ» kutakba nagy mennyisĂ©gĂ» szennyezĂ” anyagot juttat az ĂłriĂĄsi mennyisĂ©gĂ» csapadĂ©k. A vĂ­zmĂ»vek, Ă©szlelve a vegyi-szennyezĂ”dĂ©seket Ă©s a fertĂ”zĂ©sveszĂ©lyt, többnyire "klĂłrozĂĄssal" prĂłbĂĄljĂĄk legalĂĄbb a fertĂ”zĂ©sveszĂ©lyt elhĂĄrĂ­tani. A vegyi-szennyezĂ”dĂ©sek nem kerĂŒlnek eltĂĄvolĂ­tĂĄsra, Ă©s az erĂ”sen klĂłros vĂ­z ihatatlan, bĂŒdös, megfĂĄjdul tĂ”le az ember feje.
KĂ©t kĂ©tliteres flakonbĂłl (lehetĂ”leg vastagabb falĂșbĂłl) gyorsan kĂ©szĂ­thetĂŒnk aktĂ­vszenes vĂ­zszĂ»rĂ”t.
Az egyik flakonnak ki kell fĂșrni az aljĂĄt, akkora lyukat tĂĄgĂ­tva, hogy a mĂĄsik flakon nyaka belefĂ©rjen. A mĂĄsik flakon aljĂĄt le kell vĂĄgni, mert ez lesz a tölcsĂ©r, amibe a vizet tölthetjĂŒk.


Nem ĂĄrt, ha van kĂ©znĂ©l egy olcsĂł ragasztĂłpisztoly. A levĂĄgott talpĂș flakon kupakjĂĄt kb. 3mm-es ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» fĂșrĂłval ki kell furkĂĄlni (5 lyuk elĂ©g). A kifĂșrt kupakba egy ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ©nek megfelelĂ” vagy egy kicsit nagyobb szĂșnyoghĂĄlĂłdarabot kell kivĂĄgni ollĂłval, majd rĂĄszorĂ­tani a levĂĄgott vĂ©gĂ» flakon menetes vĂ©gĂ©re. 2 db ilyen kupakot kell kĂ©szĂ­teni. Az Ă­gy összerakott "tölcsĂ©rt" bele kell ragasztani a kifĂșrt vĂ©gĂ» flakonba, Ășgy, hogy ne szivĂĄrogjon a ragasztĂĄsnĂĄl. Ezzel tulajdonkĂ©ppen elkĂ©szĂŒlt a szĂ»rĂ”hĂĄz. MĂĄr csak annyi dolgunk van, hogy az alsĂł flakonba beletöltsĂŒnk tölcsĂ©rrel kb. 1 liter granulĂĄlt aktĂ­vszenet, Ă©s felcsavarjuk rĂĄ a kifurkĂĄlt, szĂșnyoghĂĄlĂłval ellĂĄtott mĂĄsik kupakot. 2-5 literes befĂ”ttesĂŒvegbe ĂĄllĂ­tva azonnal hasznĂĄlhatĂł, de hasznĂĄlat elĂ”tt cĂ©lszerĂ» a zuhany vagy csap alatt ĂĄtmosatni, hogy az aprĂłbb szĂ©ntörmelĂ©kek ne kerĂŒljenek a megszĂ»rt vĂ­zbe, bĂĄr az aktĂ­vszĂ©n szemcsĂ©i kifejezetten hasznosak a szervezet szĂĄmĂĄra. A szĂ»rĂ” lehet kidobott vĂ­zszĂ»rĂ”betĂ©t kisebb lyukĂș rĂ©zhĂĄlĂłja is.
A harmadik kupak arra kell, hogy amikor nem hasznĂĄljuk a szĂ»rĂ”t, ĂĄtfordĂ­tjuk a szĂ»rĂ”nket a levĂĄgott talpĂĄra, levesszĂŒk a kilyuggatott kupakot, Ă©s feltesszĂŒk a sĂ©rtetlent. VisszafordĂ­tva cĂ©lszerĂ» annyi vizet tölteni az aktĂ­vszĂ©nre, hogy ellepje, mert az aktĂ­vszĂ©n a levegĂ”bĂ”l is megköti a szennyezĂ”dĂ©seket, Ă­gy idĂ” elĂ”tt elveszĂ­ti megkötĂ”kĂ©pessĂ©gĂ©t. Én ezĂŒst-kolloidot szoktam hozzĂĄadni, hogy a vĂ­z ne poshadjon meg, de ezĂŒst-kolloid hĂ­jĂĄn Zappert is lehet hasznĂĄlni a baktĂ©riumok Ă©s vĂ­rusok ellen. Ekkor biorezonanciĂĄval pusztĂ­tjuk el a vĂ­zben megtelepedĂ” kĂłrokozĂłkat.
A szûrÔ 1-2 óra alatt elkészíthetÔ...


Az egyszerĂ» "csĂ”fĂ»tĂ©shez" nem sok anyag kell, Ă©s fĂ”leg nem kĂŒlönleges anyagok, valamint magas szintĂ» felkĂ©szĂŒltsĂ©g sem szĂŒksĂ©ges. AlapkĂ©nt akĂĄr a Rocket-mass fĂ»tĂ©st is fel lehetne hozni, de az elv nem is a "repĂŒlĂ” kĂĄlyhacsĂ”", a torlĂłsugaras hajtĂłmĂ» alapelvĂ©bĂ”l szĂĄrmazik, hanem egy sokkal rĂ©gebbi kĂĄlyhafĂ»tĂ©si gyakorlatbĂłl. Az idĂ”sebbek mĂ©g emlĂ©kezhetnek arra a begyĂșjtĂĄsi mĂłdszerre, amikor "visszafĂŒstölt" a kĂĄlyha, sparhelt, mert hideg volt a kĂ©mĂ©ny, Ă©s fĂ”leg nem elĂ©g magas. Ilyenkor szĂ©thĂșztĂĄk a kĂĄlyhacsövet, ĂșjsĂĄgpapĂ­rt tömtek bele, Ă©s meggyĂșjtottĂĄk. A Ășjra összedugott kĂĄlyhacsĂ” elkezdett felmelegedni, Ă©s mĂĄr volt is "huzat", be lehetett gyĂșjtani tĂ»zhelybe fĂŒst nĂ©lkĂŒl. A jelensĂ©g oka az, hogy a felmelegedett csĂ”ben örvĂ©nylĂ”, tolĂł ĂĄramlĂĄs alakul ki, ami tolja maga elĂ”tt a levegĂ”t, Ă©s maga mögött vĂĄkuumot hoz lĂ©tre. SzĂĄmunkra a csĂ”kĂĄlyhĂĄban, "kazĂĄnban", a nagy levegĂ”mennyisĂ©g beszĂ­vĂĄsĂĄval tökĂ©letessĂ© teszi az Ă©gĂ©st, miközben az utolsĂł kalĂłriĂĄnyi hĂ”mennyisĂ©g is elvonhatĂł.


A kĂ©pen lĂĄthatĂł fĂ©lkĂ©sz csĂ”rendszer, begyĂșjtva az alsĂł könyökbe, 1-2 perc alatt felmelegedik. Ha egy minimĂĄlis huzattal rendelkezĂ” kĂ©mĂ©nyre kötjĂŒk, mĂĄr a begyĂșjtĂĄskor, az ĂĄramlĂĄs kialakulĂĄsa elĂ”tt sem fĂŒstöl vissza. Egy marĂ©knyi fatörmelĂ©ktĂ”l felforrĂłsodik a csĂ”rendszer, Ă©s feketĂ©re festve közvetlenĂŒl sugĂĄrozza le a meleget, miközben a fa szinte hamu nĂ©lkĂŒl Ă©g el. EgyterĂ» vagy összenyithatĂł helysĂ©gekben, de kis sĂșlya Ă©s szĂ©tszedhetĂ”sĂ©ge miatt, akĂĄr egy sĂĄtorban is hasznĂĄlhatĂł. Ha nincs lehetĂ”sĂ©g tĂ»ztĂ©r kialakĂ­tĂĄsĂĄra, az alsĂł csĂ”be csatlakozĂł 72 fokos Ă­vbe berakhatĂł egy 50 cm-es csĂ” is. Ebben az esetben kicsit feljebb kell begyĂșjtani, majd letolni az Ă©gĂ” gyĂșjtĂłs. A ferdĂ©n kiĂĄllĂł csĂ”, ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ©tĂ”l fĂŒggĂ”en megrakhatĂł fĂĄval, rövidebbekkel is. Mivel a kĂ©mĂ©nybe alig jut fĂŒst, egyenletes Ă©gĂ©s esetĂ©n pedig egyĂĄltalĂĄn nem (csak a hullĂĄmzĂł levegĂ”t lehet lĂĄtni, mint a földgĂĄz Ă©gĂ©sĂ©nĂ©l), a kĂ©mĂ©ny "igĂ©nybevĂ©tele" minimĂĄlis. Nincs koromlerakĂłdĂĄs, szurkosodĂĄs. A "tĂ»ztĂ©r" kialakĂ­tĂĄsa a lehetĂ”sĂ©gek fĂŒggvĂ©nye. Az alĂĄbbi kĂ©pen lĂĄthatĂł tĂ»ztĂ©r csak kĂ©mĂ©nnyel hasznĂĄlhatĂł, mert a 2mm-es acĂ©llemez elhĂ»ti a csövet, ezĂ©rt cĂ©lszerĂ» elszigetelni (pl. azbeszt, vagy azzal csereszabatos) tĂ»zĂĄllĂł lemezzel egymĂĄstĂłl a tĂ»ztĂ©r csövĂ©t Ă©s csĂ”rendszert. Erre a cĂ©lra egy hengerrĂ© hajtott Isolcart hĂ”szigetelĂ” lemez 5 cm-es szĂ©lessĂ©gĂ» csĂ­kja is megfelel. A csĂ” gyors felmelegedĂ©se nagymĂ©rtĂ©kben lerövidĂ­ti, megkönnyĂ­ti a begyĂșjtĂĄst Ă©s gyorsan kialakul az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs.


A csĂ”melegĂ­tĂ©s mĂĄr egy, 80 cm - 1m hosszĂșsĂĄgĂș csĂ”vel is mĂ»ködik, de sok hĂ” veszik kĂĄrba (ez a nagy sebessĂ©gĂ» ĂĄramlĂĄs biztosĂ­tja a tolĂłerĂ”t a torlĂłsugaras hajtĂłmĂ»vekben). KĂ©t huzammal megdöntve akĂĄr egy gĂĄzkonvektor parapetjĂ©n is ĂŒzemeltethetĂ” szĂŒksĂ©gfĂ»tĂ©skĂ©nt. Legrosszabb esetben felĂĄldozhatĂł egy ĂŒveg az ablakbĂłl vagy erkĂ©lyajtĂłbĂłl, hĂ”szigetelĂ” lemezen kidugva a csövet. Ez utĂłbbit azĂ©rt emlĂ­tem meg, mert hĂĄzgyĂĄri lakĂĄsoknĂĄl sok esetben se kĂ©mĂ©ny, se gĂĄzkonvektor, csak központi fĂ»tĂ©s. Egy-kĂ©t, mĂ©teres, szĂĄraz botfĂĄval (ĂĄltalĂĄban 1 m-esre vĂĄgjĂĄk ritkĂ­tĂĄskor, 3-8 cm ĂĄtmĂ©rĂ”), akĂĄc esetĂ©n 8-9 ĂłrĂĄn keresztĂŒl is kĂ©pes rendkĂ­vĂŒl sok hĂ”t lesugĂĄrozni, minimĂĄlis kĂ©mĂ©nyvesztesĂ©g mellett. Itt elhĂ»thetĂ”, akĂĄr kĂ©zmeleg is az Ă©gĂ©stermĂ©k, mert a csĂ”ben kialakulĂł tolĂł ĂĄramlĂĄs Ă©s nem a huzat gondoskodik a tĂĄvozĂĄsĂĄrĂłl.
A tĂ»zteret Ășgy Ă©rdemes kialakĂ­tani, hogy az ajtajĂĄn vagy rostĂ©lyszerkezetĂ©n el lehessen tĂĄvolĂ­tani a hamut. A begyĂșjtĂĄst cĂ©lszerĂ» a csĂ”ben kezdeni ( pl.: Holotrade alĂĄgyĂșjtĂłssal), majd az ĂĄramlĂĄs megindulĂĄsa utĂĄn (1-2 perc) a tĂ»ztĂ©rben is be lehet gyĂșjtani. Fontos a huzatszabĂĄlyozĂĄs is. A jĂłl "duruzsolĂł" (megindult örvĂ©nylĂ©s esetĂ©n egyre hangosabban "morog", dĂŒbörög) fĂ»tĂ©s kĂ©pes olyan huzatot csinĂĄlni magĂĄnak, hogy leszakad az Ă©gĂ” fĂĄrĂłl a lĂĄng.

Sokan a meglĂ©vĂ” fĂ»tĂ©srendszerĂŒkre szeretnĂ©k rĂĄkötni a csĂ”kazĂĄnt, mert ilyen esetben kazĂĄnkĂ©nt, meleg vĂ­z elÔållĂ­tĂĄsĂĄra szeretnĂ©nk hasznĂĄlni a rendszert. Az alĂĄbbi ĂĄbrĂĄn ilyen kialakĂ­tĂĄs elvi sĂ©mĂĄja lĂĄthatĂł:


Fontos, hogy az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs beindulĂĄsa Ă©s fennmaradĂĄsa Ă©rdekĂ©ben az alsĂł csĂ” ne kerĂŒljön a vĂ­ztĂ©rbe. A Rocket-kĂĄlyha esetĂ©ben a hordĂłba benyĂșlĂł csĂ”ben alakul ki az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs felfelĂ©. EzutĂĄn mĂĄr hosszabb csĂ”kĂ­gyĂłval is kivonhatjuk az Ă©gĂ©stermĂ©kbĂ”l a hĂ”t. Itt is ugyanez törtĂ©nik, de a leegyszerĂ»sĂ­tett kialakĂ­tĂĄs kisebb helyigĂ©nyĂ». EttĂ”l fĂŒggetlenĂŒl, kialakĂ­thatĂł 30 literes festĂ©kesdobozokbĂłl egy elĂ”dob is, mint egy "mini Rocket-kĂĄlyha". Az ĂĄbrĂĄn szerepelĂ” összeĂĄllĂ­tĂĄs mĂĄr a mĂĄsodik konstrukciĂłm vĂĄzlata, mert több mĂłdosĂ­tĂĄst Ă©s ĂșjratervezĂ©st igĂ©nyelt eddig is a kialakĂ­tĂĄs. MĂ©rete egy nagyobb radiĂĄtor helyfoglalĂĄsĂĄval egyezik meg. 100 mm-es ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» csĂ” esetĂ©n 150 mm-es, 120 mm-es csĂ” esetĂ©n 170 mm-es a "kazĂĄn" szĂ©lessĂ©ge. MagassĂĄga, kialakĂ­tĂĄstĂłl fĂŒggĂ”en 1 m körĂŒli.
Fontos kĂ©rdĂ©s a fa beszerzĂ©se. Egy letört szĂĄraz 3-8 cm-es ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» 2m-es faĂĄg 8-16 ĂłrĂĄs fĂ»tĂ©si idĂ”t tud biztosĂ­tani, fafajtĂĄtĂłl fĂŒggĂ”en. Napi 8-15 kg fĂĄval (ugyanez a kĂ©t hĂĄzat fĂ»tĂ” kazĂĄnunkkal hideg idĂ”ben akĂĄr egy mĂĄzsa is lehet) megoldhatĂł a fĂ»tĂ©s. Egy kerĂ©kpĂĄrra minden tovĂĄbbi nĂ©lkĂŒl felpakolhatĂł 60-80 kg faĂĄg, ami majd egy heti fĂ»tĂ”anyag hideg idĂ”ben.

A vĂ­ztĂ©r kialakĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl egy szabĂĄly van! A fĂŒggĂ”leges, Rocket-kĂĄlyhĂĄhoz hasonlĂł dobos, vagy az ismertetett csĂ”kĂ­gyĂłs megoldĂĄs esetĂ©ben sem szabad elhĂ»teni az elsĂ” csövet, mert ott alakul ki az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs. A tartĂĄly lehet lapos kialakĂ­tĂĄsĂș, ha mĂłd Ă©s lehetĂ”sĂ©g van 1,5-2 mm-es lemezbĂ”l összehegeszteni, Ă©s elhelyezni benne a 100-120 mm-es 1,5-2 mm-es falvastagsĂĄgĂș csöveket. Mellette kialakĂ­thatĂł a keringetĂ” szivattyĂș csonkja, illetve ha jĂłl mĂ»ködĂ” gravitĂĄciĂłs fĂ»tĂ©ssel rendelkezĂŒnk, az elmenĂ” Ă©s visszatĂ©rĂ” csatlakozĂĄsok. AkinĂ©l a hely megengedi, a tartĂĄly lehet egy kiszuperĂĄlt villanybojler tartĂĄlya is, de nĂĄlam fĂ” szempontkĂ©nt az dominĂĄlt, hogy közvetlenĂŒl a kazĂĄn utĂĄn az elsĂ” radiĂĄtor helyĂ©re legyen beĂ©pĂ­thetĂ”. Amint elkĂ©szĂŒl a vĂ­ztartĂĄly, Ășjabb kĂ©peket Ă©s a tapasztalatok összegzĂ©sĂ©t is felteszem az oldalra.


NĂĄlunk mĂĄr Ă©vek Ăłta tavasszal Ă©s Ă”sszel, amikor a napsĂŒtĂ©ses idĂ” felmelegĂ­ti a tetĂ” cserepeit, beindĂ­tok egy kis ventilĂĄtort a padlĂĄstĂ©rben. A mennyezetet ĂĄtfĂșrtam, Ă©s egy 110 mm-es PVC lefolyĂłcsĂ”darabot vezettem fel, aminek a vĂ©gĂ©n egy 110 mm/90 fokos PVC könyökbe egy tölcsĂ©res formĂĄjĂș mĂ»anyag ĂŒlĂ”ke egyik levĂĄgott vĂ©gĂ» darabjĂĄt illesztettem. Az ĂŒlĂ”ke tölcsĂ©res rĂ©szĂ©re rĂĄmelegĂ­tettem egy rövid, 15 cm-es 110 mm-es PVC lefolyĂłcsĂ”darabot ami a könyökbe csatlakozik. A tölcsĂ©rben eredetileg egy talpĂĄtĂłl megfosztott asztali ventilĂĄtort, majd miutĂĄn "elhalĂĄlozott" 4 Ă©vnyi ĂŒzem utĂĄn, egy szĂĄmĂ­tĂłgĂ©phĂĄz ventilĂĄtort rögzĂ­tettem. Erre a cĂ©lra legjobb egy egyenĂĄramĂș motor, mert az irĂĄnyvĂĄltĂĄs egyszerĂ» polaritĂĄsvĂĄltĂĄs ĂĄtkapcsolĂĄssal megoldhatĂł. A ventilĂĄtor tavasszal Ă©s Ă”sszel, napos idĂ”ben napközben felmelegĂ­ti a szobĂĄt ( a mienk Ă©szaki fekvĂ©sĂ»), 4-5 fokot is, nyĂĄron pedig elszĂ­vja a szobĂĄban felfelĂ© szĂĄllĂł meleg levegĂ”t. Amikor mĂĄsok mĂĄr fĂ»tenek, nekĂŒnk mĂ©g nem kell begyĂșjtani. NyĂĄron a kĂĄnikula kezdetĂ©n 6-8, kĂ©sĂ”bb a falak ĂĄtmelegedĂ©se utĂĄn 4-5 fokkal csökkenti a lakĂĄs hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ©t. A "kĂ©retlen nĂ©gylĂĄbĂș vendĂ©gek" ellen egy sĂ»rĂ», erĂ”s szĂĄlĂș rĂĄcs kĂ©pezi az akadĂĄlyt.

RemélhetÔ måsok is hozzåjårulnak (hasznos és a jelen helyzetben egyre nyilvånvalóbban romló ållapotok miatt) közkincsé tenni måsok åltal is hasznosítható sajåt technikai tudåsukat... A "sorozat" még nincs befejezve!

/Tulok/

  Hozzászólások
#51 | Gyula - 2014.10.11. 20:08:02
Tulok! Kösz a vĂĄlaszt, mĂ©g egy pĂĄr kĂ©rdĂ©s: a horganyzott csĂ”rĂ”l nem pĂĄrolog egĂ©szsĂ©gtelen anyag a levegĂ”be, pl. cink-Ăłlom, vagy hasonlĂłk, mert rĂ©gebben kĂĄlyha csĂ”nek kimondottan nem ajĂĄnlottĂĄk. A csövek köztes bĂ”vĂ­tĂ©se pld. 120-rĂłl 150-venre majd ĂșjbĂ”l 120-as, mĂĄr a meglĂ©vĂ” lehetĂ”sĂ©geket, anyagokat kihasznĂĄlva lehetsĂ©ges, az elsĂ” csĂ” ami a kazĂĄn milyen falvĂĄstagsĂĄggal rendelkezzen, Ă©s a huzat szabĂĄlyozĂĄst a tĂ»ztĂ©rnĂ©l kell alkalmazni? A fĂ»tĂ©s befejezĂ©se utĂĄn a lezĂĄrĂĄst a kĂ©mĂ©nynĂ©l vagy a tĂ»ztĂ©rnĂ©l cĂ©lszerĂ» kialakĂ­tani.
#52 | Tulok - 2014.10.12. 01:41:02
Gyula! AzĂ©rt ajĂĄnlottam a vĂ©kony falĂș rozsdamentes acĂ©lcsövet, vagy a sima fekete csövet a "kezdĂ”csĂ”nek", de sajnos az utĂłbbit csak SzerbiĂĄbĂłl tudom beszerezni, az elĂ”bbi meg drĂĄga. CĂ©lszerĂ» szabadban "bejĂĄratni" a kĂĄlyhĂĄt, mert az alsĂł csĂ”rĂ”l ott emberi kĂĄrosodĂĄs nĂ©lkĂŒl elpĂĄrolog a horgany.
A bÔvítés 120-ról 150-re értelemszerûen nyomåscsökkenést fog okozni. A leszûkítés torlódåst és lerakódåsi lehetÔséget okoz. Egyik sem kívånatos.
Az elsĂ” csĂ”nĂ©l anyagtĂłl fĂŒggĂ”en (hengerelt acĂ©l vagy rozsdamentes acĂ©l) 1 - 0,5 mm-es falvastagsĂĄg ajĂĄnlott. Nagyobb falvastagsĂĄg esetĂ©n hosszabb idĂ” alatt alakul ki az örvĂ©nylĂ” ĂĄramlĂĄs.
A huzatszabålyozåst természetesen a tûztérnél célszerû alkalmazni, mivel minden kålyhånål, kazånnål is így hasznåljåk, de hatékony és könnyebben kezelhetÔ is.
A "fĂ»tĂ©s befejezĂ©se" ĂĄltalĂĄban akkor szokott vĂ©get Ă©rni, ha leĂ©gett a tĂŒzelĂ”anyag. Ha mindenĂĄron le akarjuk ĂĄllĂ­tani az Ă©gĂ©st, lezĂĄrhatjuk a tĂ»ztĂ©r levegĂ”jĂ©t, de a tĂŒzelĂ” mĂ©g fĂŒstölni fog egy darabig, ami koromlerakĂłdĂĄst okoz.
#53 | Gyula - 2014.10.12. 22:04:34
Tulok! kösz a vĂĄllaszt, kezdĂ” csĂ”nek szerencsĂ©re kb. 2 hete talĂĄltam egy horganyzott 120-as 2 mĂ©teres csövet, csak attĂł tartottam, amit Ă­rtam is Ă©s a mĂĄsik, hogy hamar elĂ©g a csĂ”, lehet, hogy a gyors ĂĄrramlĂĄs miatt nem alakĂșl ki akkora hĂ”terhelĂ©s a csövön? A rakĂ©ta kĂĄlyha bemutatĂłknĂĄl figyeltem meg, hogy a kilĂ©pĂ” csö kb. 3-400-as Ă©s a manus szagolgatta a kilĂ©pĂ” fĂŒstit mutatvĂĄn a tisztasĂĄgĂĄt, Ă©rteni persze egy kukkot sem Ă©rtettem a szövegbĂ”l mivel, hogy amerikai angol volt a demĂł, de következtetni tudtam a lĂ©nyegre, tehĂĄt ebbĂ”l kiĂ­ndĂșlva a bĂ”vĂ­tĂ©sre van lehetĂ”sĂ©g ha jĂłl Ă­tĂ©lem meg. Köszönöm a figyelmedet Gyula.
#54 | Tulok - 2014.10.13. 15:24:42
Gyula! A kilépÔ csÔnél csak akkor van jelentÔsége az åtmérÔnek, ha nem szåmít hova megy, mert az a "vége". 300-400-as csövet nem szoktak alkalmazni, de lehetne nagyobb rendszernél.
Rendszeres hasznĂĄlat mellett, mĂĄrpedig a kĂĄlyha ezĂ©rt van tĂ©len, az alsĂł csĂ” lehet 1 mm-es falvastagsĂĄgĂș is, de mĂĄr ennĂ©l is szĂŒksĂ©ges a minimĂĄlis huzattal rendelkezĂ” kĂ©mĂ©ny vagy az "indĂ­tĂł" ventilĂĄtor. KĂ©sĂ”bb egyikre sincs szĂŒksĂ©g.
A bĂ”vĂŒlĂ” ĂĄtmĂ©rĂ” hasznĂĄlata Ă©rtelemszerĂ». A csĂ”ben ĂĄtmĂ©rĂ”növelĂ©skor csökken a nyomĂĄs. Ha "belefĂ©r" a kĂ©mĂ©ny kialakĂ­tĂĄsĂĄba, semmi akadĂĄlya.
#55 | Gyula - 2014.10.13. 23:36:23
Tulok! köszönom a tanåcsot, de közben talåltam 120-as rozsdamentes kémény csövet, de ez még csak elméleti szinten mozog, még vesézem, hogy melyiket szeressem, lehet, hogy egésszen mås lessz, ha valamire jutottam jelzem köszi mégegyszer Gyula
#56 | hamu - 2014.10.15. 02:38:04
Kedves Tulok!

Engem az ezĂŒstkolloid gĂ©p Ă©rdekelne, (lĂĄsd ebola fertĂ”zĂ©sek), lĂĄtom kĂ©pen az elektronikĂĄt, abbĂłl mĂ©g tĂșl sok nem derĂŒl ki szĂĄmomra. A legtöbb hĂĄzi kĂ©szĂŒlĂ©k gyengĂ©je, hogy elĂ©g nagy arĂĄnyban marad fenn ezĂŒst sĂł a kolloid mellett. MĂ©rgezĂ”. TalĂĄltĂĄl-e mĂłdszert arra, akĂĄr mechanikus, elektronikus vagy kĂ©miai, hogy kivĂĄlasszuk az ezĂŒst sĂłkat a kolloid golyĂłktĂłl? (tudom, hogy kismĂ©rtĂ©kben nem annyira veszĂ©lyesek, tudom, hogy a desztillĂĄlt vĂ­z tisztasĂĄga Ă©s az ezĂŒst rĂșd tisztasĂĄga javĂ­t ezen, de jĂł lenne minĂ©l tisztĂĄbb vĂ©gtermĂ©k.)
#57 | Tulok - 2014.10.15. 12:58:32
Hamu! Az "oldat" tisztasĂĄga kizĂĄrĂłlag a desztillĂĄlt vĂ­z, Ă©s az Ă©rintkezĂ”k összetĂ©telĂ©nek tisztasĂĄgĂĄn mĂșlik, mint ahogy Ă­rtad is. Az ĂĄltalam hasznĂĄlt 99,99%-os (999,9 ezrelĂ©kes) tisztasĂĄgĂș ezĂŒsttel mĂ©g nem volt problĂ©ma. A desztillĂĄlt vĂ­zbĂ”l kĂ©t fĂ©lĂ©t lelehet beszerezni a gyĂłgyszertĂĄrakban (többször ioncserĂ©lt vĂ­z akkor sem megfelelĂ”, ha azt Ă­rjĂĄk rĂĄ, hogy desztillĂĄlt vĂ­z minĂ”sĂ©gĂ»). A gyĂłgyszertĂĄrakban az egyik kiszerelĂ©sre rĂĄ van Ă­rva, hogy Ph. VIII-as. Érdemes odafigyelni. Barna lepedĂ©ket hagy az elektrĂłdĂĄkon, Ă©s nem lehet kis szemcsemĂ©retet elĂ©rni, mert a lĂșgossĂĄga miatt mĂĄr indĂ­tĂĄskor is jobban vezeti az ĂĄramot, nĂ©hĂĄny, az indĂ­tĂĄshoz szĂŒksĂ©ges sĂłszemcse nĂ©lkĂŒl is.
Tiszta desztillĂĄlt vĂ­z esetĂ©n az Ă©rintkezĂ”k között alig van ĂĄramĂĄtfolyĂĄs. A jelzett kĂ©szĂŒlĂ©k ezt egy alig pislĂĄkolĂł piros LED-del jelzi. Az orvosi hasznĂĄlatra lĂșgosĂ­tott desztillĂĄlt vĂ­z esetĂ©ben a fĂ©nyerĂ” szinte teljes. A nagyobb vezetĂ©si kĂ©pessĂ©g miatt mĂĄr indulĂĄskor is nagy szemcsĂ©k szakadnak le az Ă©rintkezĂ”krĂ”l. Sajnos, pont a lĂșgossĂĄg miatt, sĂłk is, de ezek elsĂ”sorban, mivel elektromosan töltöttek, nagy rĂ©szben az Ă©rintkezĂ”kön rakĂłdnak le (a kĂ©szĂŒlĂ©k kb. 15 mp-kĂ©nt vĂĄltja a polaritĂĄst). Ha nem jĂł minĂ”sĂ©gĂ» a desztillĂĄlt vĂ­z, a kĂ©szĂŒlĂ©k jelzi, Ă©s kĂĄr ilyen minĂ”sĂ©ggel oldatot kĂ©szĂ­teni.
A cĂ©l nem az, hogy" fĂĄbĂłl vaskarikĂĄt" kĂ©szĂ­tsĂŒnk. JĂł minĂ”sĂ©gĂ» "nĂ©gy-kilences" ezĂŒst Ă©s a tiszta desztillĂĄlt vĂ­z alapkövetelmĂ©ny, mint minden gyĂłgyĂĄszati cĂ©lra hasznĂĄlt kĂ©szĂ­tmĂ©nynĂ©l. Ekkor a sĂłkkal sem lesz problĂ©ma...
A nemkĂ­vĂĄnatos sĂłk kivonĂĄsa amĂșgy is tovĂĄbbi szennyezĂ”dĂ©sek bevitelĂ©vel jĂĄr, kivĂ©ve, ha elektromĂĄgneses kivĂĄlasztĂĄst hasznĂĄlunk, ami tovĂĄbb bonyolĂ­tja a szĂŒksĂ©ges berendezĂ©st.

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 67% [2 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 33% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


TÁMOGATÁS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

Szavazás
Mikor foglaljĂĄk el a zsidĂłk teljesen MagyarorszĂĄgot?

MĂĄr elfoglaltĂĄk...
MĂĄr elfoglaltĂĄk...
44% [4 Szavazat]

MĂ©g 2018-ban.
MĂ©g 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

Archívum