Navigci
· Fõoldal
· Cikkek
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Videók
· VArcade

Vicc-Kategrik
Politika
Bíróság
Általános
Szólások
Cigány
Zsidó
Szõkenõs

Fontos hrek
1. A feladat neve: "Túlélés"

2. Elmebaj... nokság avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kazár-maffia

5. Holokauszt erõbõl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. Túl szép, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultimátum vagy háború? (Terjesztendõ!)

12. Saját energiával az NWO ellen

13. A hazudozás ideje lejárt!

14. A dohányzás megvéd a tüdõráktól

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezervátum

17. Tigáz vs Esküdtszék

18. Az elsõ szemita csavar

19. Magyarország NWO szinkronizált terror-alkotmánya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. Vádirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy út áll elõttem, melyiket válasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a hülye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

Hrek oldalra...

RSS
Hrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyesület

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?RT A BAZ?R - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) Szolglati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) Vlaszts 2022?...
- 781.) Nem kell vrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  A "Csõkályha" újratöltve...
A "Csõkályha" újratöltve...Szomorú esemény miatt kellett üzembe állítani a csõkályhát, mivel kivénhedt kazánunk hosszú agónia után feladta harcot, és drámai egyszerûséggel kilyukadt. Mivel tûztérként egy kis tea (csutka) kályha állt csak rendelkezésre, a csõkályhát arra építettem rá. Az igen kicsi tûzteret a belsõ samott lángterelõ gát eltávolításával megnöveltem, és így felülrõl is tölthetõvé vált, mint nagyobb kályhatársai. Így is csak három, maximum 5-6 cm-es átmérõjû, 25-28 cm hosszúságú fadarab befogadására alkalmas, melyek nyitott ajtó mellett félóra, zárt ajtó és minimális huzat mellett egy óra üzemidõt biztosítanak. A 3x4m-es helyiséget kb. öt perc alatt felfûti 20-22 fokra, majd 15-20 perc alatt 26-28 fokra 12-15 fokról.

Az egy térbe (elõszobába) nyíló konyha, fürdõszoba, és szoba fûtését is ellátja, amely helységekben minimális levegõ mellett is biztosítani tudja a jelenlegi éjszakai fagyokban is a 22-23 fokot. A fûtéshez felhasználható bármilyen fa, hulladék, mûanyag és akár fáradt-olaj is, mert a kialakuló örvénylõ áramlás akkora szívóhatást, és így légfelesleget biztosít, hogy az égés fa esetén teljesen füstmentes. A kályha egy szokványos kéményre csatlakozik, amelyikkel eddig sok probléma volt, mert a kazán által elhûtött füstgáz vastag szuroklerakódásokat okozott a belsõ felületén. A probléma megszûnt, és a hõérzetünk is növekedett, mivel sokkal magasabb hõmérsékletet képes biztosítani, mint a radiátoros kazánmegoldás.
Következzenek a képek:

Mivel korábban szó volt róla, problémát jelenthet a kályha gyakori megrakása. Az alábbi "toldattal" duplájára, háromszorosára, de hosszabb csõ alkalmazása mellett akár 2-4, de akár 6-8 órára is növelhetõ az égési idõ egy-egy megrakás között, az alkalmazott tüzelõanyagtól függõen. A hamu mennyisége minimális. Egy napos használat után (24 óra) alig 0.5 -1 liternyi, a tüzelõanyagtól függõen.
A csõ "sapkája" a tûzhely eredeti felsõ nyílását lezáró öntöttvas korong. Ha nem helyezzük fel, a huzat a tûztérnél lecsökken, mivel az alsó csõ által elõidézett erõs szívóhatás felülrõl is levegõt szív be, viszont a tûz alul, a kályha tûzterének alján van. Ez csak a kályha kialakítású tûztérmegoldásoknál jelentkezik.

/Tulok/

  Hozzszlsok
#1 | Renegat - 2015.01.14. 01:10:06
Tulok Mester! Gratulálok az egyszerû, de nagyszerû zseniális megoldáshoz. Feltételezem, hogy a kályha tetején lévõ "adagoló" csõtoldat lehetõvé teszi hosszabb ág-rúdfák elhelyezését az égõtérbe. Két kérdésem maradt: - maximum milyen hosszú lehet a kályha tetejére beépített (de hogyan rögzített?) csõtoldat és szükséges-e valahol a szerkezetben tûzálló tömítõanyagot alkalmazni. Az alkalmazott csövek, csõidomok méretérõl és anyagáról nem esett szó a leírásban.Errõl néhány infót kérnék - az után építõk részére is hasznos lenne.
#2 | Tulok - 2015.01.14. 01:58:06
Kedves Bélám, a "Renegat"! A csõtoldat akár két méteres is lehetne, ha felérnénk a tetejét. Ezért célszerûen akkorára kell megválasztani, hogy a botfát bele tudjuk rakni. A csõtoldat átmérõjét célszerû akkorára választani, mint a kályha platniján lévõ lyuk mérete, illetve attól kicsivel kisebb méretûre, hogy a fa ne akadjon el a platni peremében. A rögzítés lehet gyorsan oldható "füles", elfordítható, vagy csavaros kivitel is. Tûzálló tömítõanyag sehol sem szükséges.
A csõméret ennél a kis kályhánál 100 mm-es átmérõjû, de még felkerül ide egy másik megépített változat is. A csövek közönséges csatornacsövek, mivel ezek a legolcsóbbak, de akinek van rá "kerete", használhat horganyozás nélküli "fekete" csövet, vagy zománcozott csöveket is. Mindkettõ "egészségesebb", de hát "szegény ember vízzel fõz"...
#3 | Gyula - 2015.01.14. 15:15:12
Tulok! nagyon jó megoldás a kályha csõkígyóba kötése, de nekem az a bjom, hocs a könyö és az azt követõ csövek és még a kb. 1.20-ra lévõ hõdobom is elégett a jancsikályha után, az ajtókat többször igazítottam zárásra, de a fûtés folyamán mindig elvetemedik és nem szabályozható a levegõ rendesen. A megoldás talán a samottos égõtér adná, de az nem fé el a j.kályhában. Egyszóval is kitûnõnek tartom az ötletedet, csak még azt nem értem, tapasztalat hiányában, hogy ha lefogod az égés levegõjét, akor hogyan képpes tartani a rakéta elvet, hiszen sokkal kevesebb a hõhatás ugyan akkora keresztmetszeten, de-hát ezt ki kell próbálni. Én egyébként a 6. j.kályhával kitünõen befütök 28 n.métert, csak kisebb folyamatos hõntartás a problémám, csak úgy merengtem, szóval gratulálok a megoldáshoz és köszönöm, mindenképpen tovább gondolkodásra késztet.Frown
#4 | Tulok - 2015.01.15. 06:21:25
Gyula! A "jancsikályha" egyetlen baja, hogy nem zárható le annyira, hogy szabályozható legyen a beáramló levegõ. Ezen a samott-bélés sem tudna segíteni.
Amikor leszabályozom a beáramló levegõ mennyiségét, nem áll le az impulzus sugárhajtómû, csak alapjáraton mûködik. Majdnem teljes lezárás esetén pedig még mindig megy a "kályha üzem". Ez két okból is szükséges. Az egyik, hogy szükségtelenül nagy lenne a tüzelõanyag felhasználás, a másik, hogy szétégeti a csõrendszert. Nem utolsó szempont, hogy amikor izzásig hevítem az alsó csövet, nem lehet megmaradni a környékén.
Bár az én kályhám kicsi, de jól szabályozható. Az OLX-en már 7 ezerért is találtam, de belülrõl egy kicsit át kell alakítani., viszont a felfûtése csak 1-2 perc. Általában a begyújtás "alágyújtóssal" is csak fél perc.
A kályhakönyök utáni csõ hosszánál az optimális méret 100-as csõnél 92 cm, vagyis 9,2-es hossz/csõátmérõ arány az optimális.
#5 | Renegat - 2015.01.17. 15:27:23
Megjelent a konkurrencia - Négy darab mécsessel felfûthetõ a lakás?

Az eszközzel napi huszonöt forintból befûthetünk egy 20 m2-es szobát.Rendkívül olcsó anyagból: agyagból készült.Pontosabban égetett agyagból (terrakottából), amelyet az ókori amforáktól a römertopf edényekig számtalan különféle módon hasznosított már az emberiség.Függöny alá nem célszerû helyezni, mert nagyon elkezd fûteni...! Nem része az Orbán-féle rezsicsökkentõ programnak!

Iparmûvész, népmûvész vagy kézmûves megcsinálja az edényt, PC hûtõventillátor védõrács a mécses tartónak és kész. Lehet "ragozni" mécsesradiátorok kiépítésével.A kereskedelmi ára 16.000.- forint.(ez durva!)

www.sokszinuvidek.hu/images/stories/cikkekhez/otthonkert/futesmecses1.jpg

https://www.youtu...ewxblBOLfI

http://www.sokszi...lak%C3%A1s

https://www.youtu...AujChO9Wk4

Ez itt az ellenreklám helye:

http://www.origo....akast.html
#6 | Tulok - 2015.01.17. 21:32:09
Bélám! Szuper! Egy gyertya (vagy több,) csak egységnyi hõt tud termelni. Mindegy, hogy milyen agyaghoaxba rakjuk bele. Ráadásul elhasználja a levegõt, mivel az égéstermék közvetlenül a légtérbe jut, nem csak a gyertya hõje. Valószínûleg a hõérzetet addig növeli, amíg használója el nem veszti az eszméletét az oxigénhiány miatt (zárt térben). "Nagy az Isten állatkertje"...
#7 | Renegat - 2015.01.18. 01:04:34
...és alacsony a kerítés!Grin Errõl ennyit.

  Hozzszls kldse
Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.

  rtkels
Csak regisztrlt tagok rtkelhetnek.

Krjk jelentkezz be vagy regisztrlj.

Fellmlhatatlan! Fellmlhatatlan! 100% [3 szavazat]
Nagyon j Nagyon j 0% [0 szavazat]
J J 0% [0 szavazat]
tlagos tlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszMg nem regisztrltl?
Regisztrci

Elfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse


TÁMOGATÁS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

Szavazs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

Már elfoglalták...
Már elfoglalták...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
Szavazshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

Archvum