NavigŠciů
· F√Ķoldal
· Cikkek
· F√≥rum
· Linkek
· Kapcsolatfelv√©tel
· Keres√©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Vide√≥k
· VArcade

Vicc-KategůriŠk
Politika
Bíróság
√Āltal√°nos
Szólások
Cig√°ny
Zsidó
Sz√Ķken√Ķs

Fontos hŪrek
1. A feladat neve: "T√ļl√©l√©s"

2. Elmebaj... noks√°g avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kaz√°r-maffia

5. Holokauszt er√Ķb√Ķl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. T√ļl sz√©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultim√°tum vagy h√°bor√ļ? (Terjesztend√Ķ!)

12. Saj√°t energi√°val az NWO ellen

13. A hazudoz√°s ideje lej√°rt!

14. A doh√°nyz√°s megv√©d a t√ľd√Ķr√°kt√≥l

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezerv√°tum

17. Tig√°z vs Esk√ľdtsz√©k

18. Az els√Ķ szemita csavar

19. Magyarorsz√°g NWO szinkroniz√°lt terror-alkotm√°nya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. V√°dirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy √ļt √°ll el√Ķttem, melyiket v√°lasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a h√ľlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

HŪrek oldalra...

RSS
HŪrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyes√ľlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?ĀRT A BAZ?ĀR - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) SzolgŠlati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) VŠlasztŠs 2022?...
- 781.) Nem kell vŠrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Kett√Ķs tudat vagy tudathasad√°s?
Kett√Ķs tudat vagy tudathasad√°s?Gondolom sokaknak felt√Ľnt m√°r, hogy a belf√∂ldi √©s nyugati h√≠rad√°sokban is k√∂vetkezetesen csak a lengyel, rom√°n, esetleg bolg√°r NATO fegyverzet telep√≠t√©s√©r√Ķl esik sz√≥. Magyarorsz√°g √©s Szlov√°kia eset√©ben ezt nem hangs√ļlyozz√°k ki, b√°r a fegyverzetek √©s a hader√Ķ betelep√≠t√©se szint√©n folyamatos, de eg√©szen m√°s okb√≥l hallgatnak err√Ķl. El√Ķfordulhat, hogy az oroszl√°n szerelmes lesz a b√°r√°nyba, √©s nem fogja megenni, de ha a b√°r√°nyb√Ķrbe is farkas b√ļjt, m√°r m√°s a fel√°ll√°s, f√Ķleg a val√≥di b√°r√°nyok szempontj√°b√≥l. A nyugati √©s kelet-eur√≥pai m√©diamanipul√°ci√≥ k√∂vetkezetesen oroszellenes propagand√°j√°ba be√©p√≠tett hazugs√°gok √©s a keleti, Eur√°zsiai Gazdas√°gi Uni√≥s "el√Ķret√∂r√©s" √°lc√°ja m√∂g√∂tti "egyezked√©s", k√≠s√©rtetiesen hasonl√≠t a 2002-2010 k√∂z√∂tti Orb√°n-Gyurcs√°ny, MSZP-FIDESZ √°tver√©s √©s terelget√©s m√≥dszereire,. De a politikusok √©s a m√©di√°juk √°ltali hazugs√°gokat m√©g tet√©zi a visszaes√Ķ vil√°gkereskedelem, amir√Ķl m√°r kor√°bban is eml√≠tettem, hogy megtervezett folyamat eredm√©nye √©s ez az oka Eur√≥pa √©s az USA fizet√©sk√©ptelens√©get el√Ķid√©z√Ķ le√©p√≠t√©s√©nek is.

Sok sz√≥ esik az √°lbaloldal √©s az √°ltaluk l√©trehozott √°lcivil szervezetekr√Ķl, valamint a FIDESZ-en bel√ľli "p√°rtszakad√°sr√≥l", de ha egym√°s mell√© √©s folyom√°nyaik√©nt helyezz√ľk el az esem√©nyeket, k√∂nnyen √°tl√°that√≥, hogy az √°lbal -√©s √°ljobboldal tev√©kenys√©ge p√°rhuzamosan az ukrajnai, a szaudi, iraki, t√∂r√∂k, g√∂r√∂g esem√©nyekkel, ugyanazt a c√©lt szolg√°lja, ahogy a kelet-nyugati kereskedelem cs√∂kkent√©se. Term√©szetesen ez is √∂sszef√ľgg a "magyar" miniszt√©riumok 2015-re tervezett vid√©kre telep√≠t√©s√©vel. Martonyi m√°r 2001-ben elkotyogta egy rep√ľl√Ķg√©pen megejtett besz√©lget√©sben, hogy Eur√≥pa "logisztikai k√∂zpontja" Budapesten lesz, mert a "fajt√°ja" szeret dicsekedni. Az ehhez sz√ľks√©ges √©p√ľletek, lak√≥parkok elk√©sz√ľltek, √©s nem "v√©letlen√ľl" √ľr√≠tett√©k ki a budapesti, fel√ļj√≠tott palot√°kat. Magyarorsz√°g ugyanis nem h√°bor√ļs ter√ľletnek kijel√∂lt z√≥na, b√°r a lakoss√°g lever√©s√©hez √©s megf√©leml√≠t√©s√©hez, majd t√∂meges deport√°l√°s√°hoz sz√ľks√©ges provok√°ci√≥k el√Ķid√©z√©se mindk√©t egygazd√°j√ļ "parlamenti oldal" kiosztott feladata. Orb√°n√©k "mag√°nalkotm√°nya" erre lett kihegyezve. Aki nem olvasta, hib√°t k√∂vet el saj√°t maga √©s csal√°dja, rokonai, bar√°tai ellen...

Hellyel-k√∂zzel mindenki tud, vagy k√∂nnyen tudom√°st szerezhet ak√°r a jelenleg fosztogat√≥ √°ljobb, de a kor√°bban, a 70-30%-os "megegyez√©ses" lop√°si el√Ķnyt birtokol√≥ MSZP (SZDSZ, MDF) lop√°si, csal√°si, gyakran rabl√°si, gyilkoss√°gokkal is megsp√©kelt terroruralm√°nak r√©szleteir√Ķl, mivel a dokumentumok jelent√Ķs r√©sze el√©rhet√Ķ az interneten is. Csak az nem l√°t, aki nem akar l√°tni... de a jelenlegi "fel√©l√©nk√ľlt politikai √©let" nem a korm√°nyp√°rt √©s a jelent√©ktelen l√©tsz√°m√ļ ellenz√©ke - b√°r hasonl√≥ gazdas√°gi h√°tt√©rb√°zissal rendelkez√Ķ MSZP ut√≥dszervezetek - √©rdeme. F√Ķleg nem a demokratikus jogok el√Ķt√©rbe helyez√©se, mivel ilyenek Magyarorsz√°gon nem l√©teztek. Eddigi "halott politik√°r√≥l" lehet ugyan besz√©lni, de v√°ltoz√°sr√≥l csak a nyugat, Izrael, az EU √©s Oroszorsz√°g kiszolg√°l√°s√°nak, √©s k√≠v√°nalmainak megn√∂veked√©se, felgyorsul√°sa eset√©ben, amihez asziszt√°l az illegitim b√©renckorm√°ny √©s vele szinkronban "√°lellenz√©ke" is. Mindkett√Ķ tudja, ha megb√≠z√≥ik √©rdekei szerint j√≥l int√©zik Magyarorsz√°g sors√°t, megmaradhatnak helytart√≥knak, de csak vid√©ken, ott sem tart√≥san, mert a "k√∂zpontos√≠t√°s" el√Ķbb-ut√≥bb utol√©ri √Ķket b√°rhol a vil√°gon.

1945. ut√°n a szovjet megsz√°ll√°s "ideiglenesen Magyarorsz√°gon tart√≥zkod√≥ alakulatai" biztos√≠tott√°k a bolsevik-zsid√≥ r√©muralom katonai h√°tter√©t. 1956-ig √©s ut√°na is, a nyugat szorgalmasan usz√≠tott a Szovjetuni√≥ ellen, de 1953-ban megm√©rgezt√©k Szt√°lint, 1954-ben megalakult a Bilderberg Group, √©s a Szovjetuni√≥ban Hruscsov, egy ukr√°n-zsid√≥ foglalta el a f√Ķtitk√°ri sz√©ket. Szt√°lin hal√°l√°val a New York-i zsid√≥ "vil√°gkorm√°ny" st√°tusz√°ban is "helyre√°llt a rend". A "magyar forradalom" m√°r nem volt olyan fontos. A szuezi-v√°ls√°gra hivatkozva megtagadt√°k a seg√≠ts√©gny√ļjt√°st, de megakad√°lyozt√°k 100 ezer spanyol √∂nk√©ntes seg√≠ts√©gny√ļjt√°s√°t is. 1956. √ļgy j√∂n ide, ahogy a R√°k√≥czi-szabads√°gharc. I. Lip√≥t az 1699-es karl√≥cai b√©ke ut√°n a magyaroknak alig juttatott szerepet. II. Apafi Mih√°lyt elfogatt√°k √©s lemondatt√°k az erd√©lyi fejedelem c√≠m√©r√Ķl. Az orsz√°got kinevezett korm√°nyz√≥ ir√°ny√≠totta, hasonl√≥an a jelenlegi √©s a jelenlegit megel√Ķz√Ķ kor√°bbi b√©renckorm√°nyokhoz. R√°k√≥czi megpr√≥b√°lta kihaszn√°lni a nemzetk√∂zi helyzetet, a habsburg h√°z spanyol √°g√°nak kihal√°s√°t √©s az ebb√Ķl k√∂vetkez√Ķ, el√Ķre l√°that√≥ francia-osztr√°k h√°bor√ļt. A szabads√°gharcot megel√Ķz√Ķen I. Lip√≥t a v√©gv√°ri katonas√°got menesztette √©s szerb hat√°rvid√©ket hozott l√©tre v√©dvonalk√©nt, els√Ķsorban a bels√Ķ l√°zad√°s ellen.

R√°k√≥czi m√°r 1701-ben is csak francia seg√≠ts√©g √≠g√©ret√©ben merte v√°llalni a szabads√°gharcot, nemesi t√°mogat√°s n√©lk√ľl. A letart√≥ztatott R√°k√≥czit "jezsuit√°k" sz√∂ktett√©k meg Gottfried Lehmann dragonyos kapit√°ny seg√©dlet√©vel (a Lehman √©s a "Lehmann" k√∂z√∂tt van n√©mi k√ľl√∂nbs√©g). 1703-ut√°n R√°k√≥czinak nem csak az osztr√°kokkal, de d√°nokkal, horv√°tokkal, erd√©lyi-sz√°szokkal, r√°cokkal is harcolnia kellett, a veres√©get szenvedett franci√°k seg√≠ts√©ge n√©lk√ľl. 1711-re v√©get √©rt a szabads√°gharc. A "Szatm√°ri-b√©ke" hasonlatos az 1867-es "kiegyez√©shez". √Ām l√©nyeges megeml√≠teni, hogy a hazai nemzetis√©gek k√∂z√ľl ruszinok, n√©met polg√°rok, szlov√©nek, szlov√°kok, rom√°nok, de sv√©dek, lengyelek √©s francia csapatok is harcoltak R√°k√≥czi oldal√°n. Az etnikai felsorol√°s fontoss√°g√°ra k√©s√Ķbb visszat√©rek...
Az √∂sszes el√©rt "eredm√©ny", hogy az 1791-es X. t√∂rv√©nycikk biztos√≠totta az orsz√°g jogi f√ľggetlens√©g√©t a habsburg-birodalom t√∂bbi √°llam√°val szemben, √©s a helyzet 1848-ig nem is v√°ltozott. 1848. m√°rcius 15-√©n, a p√°rizsi (febru√°r 22.) √©s b√©csi (m√°rcius 13.) forradalom h√≠r√©re Magyarorsz√°gon is "kit√∂rt" a forradalom, b√°r a f√°ma nem besz√©l arr√≥l, hogy a "m√°rciusi ifjaknak" √©s a hozz√°juk csatlakoz√≥ t√∂megnek zsid√≥k adtak fegyvert a kez√©be.

A forradalmak h√°tter√©ben a Rothschildok √°lltak. Az 1848-49-es szabads√°gharc v√©geredm√©nyben azzal v√©gz√Ķd√∂tt, hogy a habsburgokat ugyan m√©g kis l√©tsz√°mmal is legy√Ķzt√©k, de Ferenc J√≥zsef 200 ezer orosz katon√°t k√©rt √©s kapott I. Mikl√≥s c√°rt√≥l, term√©szetesen a Rothschildok hiteleib√Ķl fizetve, akikkel v√©rbefolythatta a felkel√©st. A szabads√°gharcban egy√ľtt harcoltak a Magyar F√ľggetlen Felel√Ķs Nemzeti Korm√°ny z√°szlajai alatt magyarok, sz√©kelyek, rom√°nok, ruszinok, n√©metek √©s m√©g sok m√°s nemzetis√©g. Akkoriban els√Ķsorban a jobb√°gyfelszabad√≠t√°s√©rt, a nemzetis√©gek √∂n√°ll√≥s√°g√°√©rt l√©ptek harcba a magyarok oldal√°n, de p√°rhuzamot vonva a 2006. okt√≥ber 23-i esem√©nyekkel, Gyurcs√°ny is orosz seg√≠ts√©ggel akarta leverni a kiprovok√°lt forradalmat, amelyekhez Orb√°n biztos√≠totta a t√∂meget. A "m√≥dszer" 1956-b√≥l is ismeretes, amikor Csermanek J√°nos, alias K√°d√°r, n√©h√°nyadmag√°val, kijelentve, hogy "√Ķk a magyar korm√°ny", beh√≠vta az oroszokat. Gyurcs√°ny elvet√©lt pr√≥b√°lkoz√°sa a katonai ir√°ny√≠t√°s bevezet√©s√©re, elbukott. Most ugyanezt akarj√°k el√©rni a m√°sik oldalr√≥l, amihez igen nagy l√©tsz√°m√ļ izraeli, NATO, amerikai b√©rgyilkos √©s "hivatalos" hader√Ķt, hollandokat, eur√≥pai csend√Ķrs√©get √©s az √©vek √≥ta itt "tev√©kenyked√Ķ" In-kal Security, IOSA, izraeli √©rdekelts√©g√Ľ √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķ fegyveres szervezetek mellett a TEK-et, Orb√°n mag√°nhadsereg√©t is mozg√≥s√≠thatj√°k.

A donbaszi √©s luhanszki "p√©lda" olyan "nyal√≥ka" az √∂rd√∂g k√©p√©ben, ami elv√°r√°saik szerint beind√≠thatja els√Ķsorban a kelet-eur√≥pai rabl√≥korm√°nyok elleni l√°zad√°sokat orosz seg√≠ts√©get rem√©lve. Magyarorsz√°g kiemelt fontoss√°g√ļ, ez√©rt nincs 71 √©ve √ļjabb megszavazott √©rv√©nyes alkotm√°nya, ez√©rt nincs hadserege, √©s ez√©rt kell egy l√°tszattev√©kenys√©get folytat√≥ gyarmati helytart√≥ korm√°ny. A "magyarnak nevezett" k√ľlpolitika biztos√≠tja, hogy minden k√∂rny√©kez√Ķ ut√≥d√°llam k√©szs√©ggel megt√°madja Magyarorsz√°got, Rom√°ni√°t is bele√©rtve. Ha ezt nem siker√ľlne el√©rni, m√©g mindig ott van az Orb√°nnal 2009. szeptember v√©g√©n kiegyez√Ķ Morvai, vagy 2009. okt√≥ber elej√©n kiegyez√Ķ Vona Jobbikja tartal√©knak. Mivel Ukrajn√°b√≥l kitiltott√°k a "rasszist√°nak", finomabban "radik√°lis jobboldalinak" b√©lyegzett p√°rtot, Ukrajna fel√Ķl is √°tcsoportos√≠that√≥ az ott harcol√≥, k√ľlf√∂ldiekb√Ķl √°ll√≥ b√©rgyilkos hader√Ķ, de mozg√≥s√≠that√≥ a belf√∂ldi zsid√≥ √©s cig√°ny etnikum is.

A helyzet ugyan a felsoroltak szerinti megvil√°g√≠t√°sban katasztrof√°lisnak tekinthet√Ķ, mert sokkal rosszabb, mint amilyen valaha is fenyegette az orsz√°g ter√ľlet√©n √©l√Ķ nemzetet √©s nemzetis√©geket, de az egyre jobban h√ļz√≥d√≥ "v√©gj√°t√©k", √©s a n√©p felbosszant√°s√°hoz ig√©nybe vett "kitereget√©si eszk√∂z√∂k", valamint az alternat√≠v m√©dia felvil√°gos√≠t√≥ munk√°ja azok szem√©t is felnyitja, akik kor√°bban bevarratt√°k. Csak b√©rgyilkosokb√≥l √°ll√≥ mag√°nhadseregekkel nem lehet h√°bor√ļt nyerni. A nemzetis√©gek k√∂z√∂tti ellent√©tek sz√≠t√°sa is csak addig jelent kihaszn√°lhat√≥ lehet√Ķs√©get, ameddig a k√∂lcs√∂n√∂s konszenzus lehet√Ķv√© nem teszi a nemzetek k√∂z√∂tti k√∂z√∂s c√©l felismer√©s√©t. A gyakorlat azt mutatja, hogy van k√∂z√∂s, mindenki √©s minden nemzet √°ltal elfogadhat√≥ c√©l.
Ez pedig a: MINDEN EMBERNEK J√ĀR√ď JOG EL√ēTTI KIV√ČTEL N√ČLK√úLI EGYENL√ēS√ČG!

Ez ut√≥bbi folyom√°nya a lopott, rabolt vagyonok visszaszerz√©se, a korrupt hivatalnokok, b√≠r√≥k, maffia-kl√°nokba t√∂m√∂r√ľlt politikus, multi, bank√°r √©s b√Ľn√Ķz√Ķ band√°k felsz√°mol√°sa √©s n√©pb√≠r√≥s√°gok el√Ķtti felel√Ķss√©grevon√°sa, el√≠t√©l√©se. A bank -√©s t√Ķzsderendszer felsz√°mol√°sa, a t√°rsadalom szemet√©nek elt√°vol√≠t√°sa, amelyek minden baj forr√°sai, azonnal meg kell sz√ľntetni. Szint√©n a "jog el√Ķtti egyenl√Ķs√©g" tudja biztos√≠tani a nemzetek √∂nrendelkez√©si jog√°t, a k√∂lcs√∂n√∂s seg√≠ts√©gny√ļjt√°st az elnyom√≥k felsz√°mol√°s√°ra, mert l√°tni kell, hogy az egykor igazs√°gosnak tartott √©s kiv√©tel n√©lk√ľl mindenkire √©rv√©nyes t√∂rv√©nyek hogyan vesz√≠tett√©k el √©rv√©nyess√©g√ľket.

A "nemzetment√©si szervez√Ķd√©sek √©rdekl√Ķd√©s hi√°ny√°ban" saj√°t magukat sz√°molj√°k fel, illetve l√©tre sem tudnak j√∂nni, mert a kirekeszt√Ķ szervez√Ķd√©sek saj√°t magukat z√°rj√°k el a t√∂bbi szervez√Ķd√©ssel val√≥ sz√∂vets√©g lehet√Ķs√©g√©t√Ķl. Mi√©rt t√°mogatn√° egy csal√°dj√°t becs√ľletes munk√°b√≥l eltartani sz√°nd√©koz√≥ sv√°b, rom√°n, szlov√°k, szlov√©n, cig√°ny vagy m√°s nemzetis√©g√Ľ, amikor eleve kirekesztik sz√°rmaz√°sa miatt. Ha nem √©rzi mag√°√©nak a c√©lkit√Ľz√©seket, mert √Ķ nem magyar, mert nem annak sz√ľletett, √©s saj√°t nemzetis√©gi jogokat fog k√∂vetelni a k√∂z√∂s √©rdekek egy√ľttes t√°mogat√°sa n√©lk√ľl. Ezek be√≠g√©r√©s√©vel, mindig a t√∂rt√©nelem folyam√°n, egym√°sra usz√≠that√≥v√° v√°ltak a nemzetek, nemzetis√©gek. Aki veszi a f√°rads√°got, √©s ut√°na keres a szk√≠ta, hun-magyar birodalom hosz√ļ fenn√°ll√°s√°nak ismert okaira, azt tal√°lja, hogy a Szent Korona oltalma alatt √©l√Ķ n√©pek lakoss√°g√°nak minden tagja azonos jogokat √©lvezett √©s azonos jogi k√∂telezetts√©gek vonatkoztak r√°, kiv√©tel n√©lk√ľl.

R√°k√≥czi√©k nem tudtak t√∂bbet √≠g√©rni a horv√°toknak, szerbeknek, erd√©lyi sz√°szoknak, mint amit habsburg birodalom megadott a sz√°mukra, pedig felk√≠n√°lhattak volna √°llamsz√∂vets√©get is. Az 1848-49-es szabads√°gharc sem v√°ltotta be jobb√°gyfelszabad√≠t√°si √©s nemzeti √∂nrendelkez√©si √≠g√©reteit a "nemesek" kompromisszumk√©ptelens√©ge miatt, amit ki is haszn√°ltak a habsburgok. 1945-t√Ķl n√©h√°ny √©v alatt felsz√°molt√°k az el√Ķz√Ķ rendszert, √©s a bolsevik-zsid√≥ ir√°ny√≠t√°s terrorja - k√∂sz√∂nhet√Ķen a szovjet tankok "t√°mogat√°s√°nak" - kiirtotta, vagy hallgat√°sra k√©nyszer√≠tette az embereket. 1956-ban m√°r megvolt a k√∂z√∂s akarat, mert a bolsevik ir√°ny√≠t√°s √©s kiszolg√°l√≥i vagy elmenek√ľltek, vagy megkapt√°k azt, ami j√°rt nekik. 56-ban ism√©telten el√Ķker√ľltek az idegen hadseregek, "v√©letlen√ľl" megint pont az oroszok vezette Szovjetuni√≥√©. Magyarorsz√°g lakoss√°ga - ahogy Eur√≥pa t√∂bbi n√©pe - sem tanult abb√≥l, hogy mit jelent az "oszd meg √©s uralkodj" egyszer√Ľen meg√©rthet√Ķ mondanival√≥ja, elve √©s gyakorlata.

A m√°ra m√°r ny√≠ltan emberis√©g ellenes tev√©kenys√©get folytat√≥ "p√©nzuralmi k√©pvisel√Ķk", r√∂viden b√Ľn√∂z√Ķk, a vil√°g lakoss√°g√°nak √°tver√©s√©vel pr√≥b√°lj√°k √°tmenteni hatalmukat. Putyin √©s zsid√≥ oligarch√°i, vagy a kelet milli√°rdosai, semmivel sem k√ľl√∂nbek, mint a nyugati, de b√°rhol fellelhet√Ķ, k√∂z√∂s √©rdekek alapj√°n tev√©kenyked√Ķ hasonsz√Ķr√Ľ t√°rsaik. Merkel a BRD-t dobta oda konck√©nt az USA-nak, mik√∂zben Izraelt√Ķl a Goldman Sachson √°t City of Londonig mindenki a v√©r√©t sz√≠vja a n√©met n√©pnek. A franci√°kn√°l S√°rk√∂zyk, Hollande-szer√Ľ haza√°rul√≥k vezetik f√©lre az embereket, ahogy a "brit vil√°gbirodalom k√©pvisel√Ķi" is ugyanezt teszik. Az USA-ban Obamba t√°ncol penge√©len, Rothschild √©s Rockefeller √©rdekek b√°bjak√©nt, mik√∂zben a hadsereg l√°zad√°s√°t√≥l retteg, de orsz√°gonk√©nt felsorolhat√≥ az √∂sszes, politikusnak, befektet√Ķnek, t√Ķk√©snek, multiknak, bankoknak nevezett, a kisemberek sz√°m√°ra arctalan gazember. A vil√°gpolitika olyan sz√≠n√ľltig telt latrina, amit m√°r r√©gen ki kellett volna szivatty√ļzni √©s fert√Ķtlen√≠teni, pedig rendszeres √©s alapos karbantart√°s mellett nem b√Ľzlene annyira, √©s a f√©rgek sem ny√ľzs√∂gn√©nek benne. Az emberis√©g mindig kitermel "salakanyagot" de nem szabad, hogy ellepje ez a fek√°lia amikor tr√°gy√°nak m√©g j√≥...

K√∂zeledik Putyin "fekete m√°rciusa", ahogy nemzeti √ľnnep√ľnk, m√°rcius 15. is. Ha meg√©rett a helyzet a cionista h√°tt√©rhatalom sz√°m√°ra, j√≥ id√Ķ lesz √©s usz√≠tanak, ha nem, megint havat lap√°tolhatunk √©s usz√≠tanak, de lassan kifutnak az id√Ķb√Ķl... Az eg√©sz ingatag l√°bakon √°ll√≥ NWO-s f√∂rmedv√©nyt leh√ļzhatj√°k a WC-n, ha kiker√ľl a vil√°gh√°l√≥ra egy olcs√≥n el√Ķ√°ll√≠that√≥ √©s √ľzemeltethet√Ķ energiatermel√Ķ berendez√©s, vagy ha az emberek r√°j√∂nnek, hogy a n√©pess√©g t√ļlnyom√≥ r√©sz√©nek jog el√Ķtti egyenl√Ķs√©g√©hez csak a kez√ľket kell kiny√ļjtani, m√©g az utc√°ra sem kell kivonulni, de b√°rmikor j√∂het egy "igazi vezet√Ķ" is, akit nem tudnak befoly√°solni, megf√©leml√≠teni, megakad√°lyozni abban, hogy eljusson "ig√©je" az emberis√©g embernek nevezhet√Ķ, vagyis nem v√©rfert√Ķz√∂tt, genetikailag nem hib√°s r√©sz√©hez...
Val√≥j√°ban m√°r √©vsz√°zadok √≥ta csak az "arisztokr√°ci√°nak nevezett ingyen√©l√Ķ aljan√©pnek", a h√°tt√©rhatalom "p√©nzembereinek" nevezett telhetetlen √©s hatalom√©hes patk√°nyainak, az √Ķket kiszolg√°l√≥ √©s r√©sz√ľkk√© v√°lni k√≠v√°n√≥ politikus f√©rgeknek, a vall√°si fels√Ķbbrend√Ľs√©get hirdet√Ķ fanatikusainak kell a h√°bor√ļ. A n√©p meglenne n√©lk√ľl√ľk is, csak id√Ķben ki kell v√°gni a "r√°kos r√©szeket" az emberis√©g test√©b√Ķl...
A "miniszter" sz√≥ azt jelenti, szolga. A hivatalnokok, "k√∂ztisztvisel√Ķk" nem hatalmat kapnak a n√©pt√Ķl, hanem munk√°t, amit el kell v√©gezni√ľk, ha nem akarnak m√°sb√≥l meg√©lni, vagyis k√©pviselni legjobb tud√°suk szerint munk√°ltat√≥juk, a n√©p √©rdekeit. Aki "kir√°ly" akar lenni, kapja meg izz√≥ vastr√≥nj√°t √©s l√°ngol√≥ koron√°j√°t, mint ahogy magukb√≥l kiindulva tett√©k ezt D√≥zsa Gy√∂rggyel. "Nagyot akar a szarka, de nem b√≠rja a farka", mert az emberis√©g √°tlagos intelligenciah√°nyadosa is n√∂vekedik, nem csak a l√©leksz√°m...

/Tulok/

  HozzŠszůlŠsok
#21 | gladiator07 - 2015.02.15. 23:40:01
Lacinak m√©lys√©gesen igaza van.., nem vagyunk a folyamatok "Gener√°lis" ir√°nyad√≥i. Orsz√°gokat, n√©peket /s√©geket/ kontinenseket alak√≠tanak ahogy a pillanatnyi √©s hossz√ļt√°v√ļ terveik dikt√°lj√°k. Ez volt van, √©s lessz. M√©g a Gondvisel√©s beleun, √©s takar√≠t. √öj genetikai emberrel, √ļj "p√≥t - hittel" /tekkel/ √©s megy tov√°bb a verkli cc. 10.000 , √©vig.

A kisz√°l√°s csak 1gyedi, csoportos megv√°lt√°s nincs, mert ekkor az OK megsz√ľnne.

1 pog√°ny.
#22 | Tulok - 2015.02.16. 03:12:20
Gizus (Hegel) √©s B√©l√°m (Renegat)! Mivel megfelel√Ķ r√°l√°t√°ssal rendelkez√ľnk a t√∂rt√©n√©sekre, √©s mivel az ok-okozati √∂sszef√ľgg√©seket is t√∂bbnyire ismerj√ľk, f√°jdalmas szeml√©lni, hogy az emberek jelent√Ķs r√©sze nem l√°tja vagy nem akarja l√°tni, kik milyen elgondol√°sok √©s √©rdekek ment√©n sz√≥lnak bele sorsuk alak√≠t√°s√°ba. A vil√°g √ļgy n√©z ki, mintha az embereket nem √©rdekeln√© a saj√°t -√©s szeretteik sorsa, kiszolg√°ltatva magukat csal√≥knak, tolvajoknak, gazembereknek, rabl√≥knak, gyilkosoknak.
K√∂z√∂tt√ľnk azt hiszem nincs mir√Ķl vitatkozni... √©s vel√ľk sem lenne, ha gondolkodn√°nak...

Gladiator07! Val√≥ban √ļgy l√°tszik, hogy nem tudjuk olyan m√≥don befoly√°solni a vil√°g, de a vel√ľnk kapcsolatos esem√©nyeket sem, mint ahogy ezt meg tudja tenni egy nagy l√©leksz√°m√ļ nemzet, de ellenp√©lda is van a nemzeti √∂sszefog√°sra. Az USA. Mint eml√≠tettem volt, ha egy soksz√≠n√Ľ t√∂megnek ir√°nyvonalat adunk, ami k√∂z√∂s √©rdeknek l√°tszik, esetleg az is - mint az USA eset√©ben a "haza v√©delme' - a buta emberek, b√°r tudj√°k, hogy nem igaz, k√©pesek azt is elhinni, hogy √Ķk egy nemzetet alkotnak. A szedett-vedett hord√°nak van n√©h√°ny k√∂z√∂s jellemvon√°sa, ami ment√©n ir√°ny√≠that√≥k. Ebb√Ķl az egyik a s√©r√ľlt vagy hi√°nyos pszich√©, ami felhaszn√°lhat√≥ pl. a katon√°kn√°l, vagy az egyenruha felh√ļz√°sa √°ltal val√≥ feljogosults√°g √©rz√©s√©nek kelt√©s√©re. P√©ldak√©nt felhozhat√≥k a mag√°nhadseregek zsoldosai, akik "csak" annyiban k√ľl√∂nb√∂znek az "√°llami zsoldosokt√≥l", hogy val√≥j√°ban k√∂z√∂ns√©ges b√©rgyilkosok, m√≠g az √°llami hasonsz√Ķr√Ľek p√©nz√©rt v√©dik egy korm√°ny √©rdekeit, de az alkotm√°nyra letett katonai esk√ľre hivatkozva, mint indokra. Az USA n√©pess√©ge eset√©ben az ilyen n√©pess√©g egy r√©sze norm√°lisnak tekinthet√Ķ, de bels√Ķleg megoszthat√≥k, mert az egyik √≠r, a m√°sik angolsz√°sz, a harmadik francia vagy n√©met, esetleg latin, arab, k√≠nai vagy szl√°v.
Mi a gyarmatos√≠t√°s els√Ķ szab√°lya? Az, hogy az √Ķslakoss√°got ki kell irtani.
Gyakran hallani, hogy a zsid√≥ ilyen meg olyan faj, de j√≥l tudjuk √©s √Ķk is j√≥l tudj√°k, hogy a zsid√≥ az√©rt nem lehet √∂n√°ll√≥ faj, mert kevered√©s n√©lk√ľl kipusztulna. Csak addig v√©rfert√Ķz√Ķdhetnek, ameddig m√©g √©letk√©pes ut√≥dokat tudnak l√©trehozni. R√°ad√°sul vezet√Ķik is tudj√°k, hogy bizonyos l√©tsz√°m felett gondoskodniuk kell a r√©szleges kiirt√°sukr√≥l, mert az √©l√Ķsk√∂d√Ķk tudj√°k, hogy elszaporod√°suk eset√©n, gazdatestek hi√°ny√°ban kipusztulhat az eg√©sz popul√°ci√≥. Szt√°lin √©s Hitler els√Ķdleges feladata ez volt, de Churchill √©s Roosevelt is tev√©kenyen r√©szt vett ebben. Ez olyan, mint amikor van egy hadseregem, de id√Ķr√Ķl-id√Ķre meg kell tizedelni valamilyen indokkal, mert vesz√©lyeztetik a "parancsnoks√°g" l√©t√©t is, vagyis h√°bor√ļba kell vinni √Ķket, hogy fogyjon a l√©tsz√°m (a gazdas√°gi h√°bor√ļ is r√©sze ennek). Az √≠gy keletkez√Ķ "sz√°ml√°t" term√©szetesen a vesztesek fizetik, mert mindent r√°juk kell kenni.
A cikkben az√©rt √≠rtam, √©s kor√°bban is t√∂bbsz√∂r is, hogy a ny√≠lt harcnak nincs sok √©rtelme, mert ha nem tudunk olyan k√∂z√∂s ir√°nyvonalat kialak√≠tani, ami egys√©ges√≠ti Eur√≥pa, Amerika, √Āzsia √©s Afrika n√©peit, lerohannak √©s kiirtanak benn√ľnket. T√∂bbsz√∂r annyi katon√°t tudn√°nak r√°nk usz√≠tani, mint amennyi haszn√°lhat√≥ ember akad az orsz√°gba. Els√Ķsorban ez√©rt kell gondolkodni...
F√Ķleg azon, hogy milyen l√°bakon √°ll ez az emberis√©g ellenes fel√©p√≠tm√©ny, √©s hol vannak a gyenge pontjai, ahol √∂sszeomlik, ha beler√ļgunk...
A helyzet nem kil√°t√°stalan, a megold√°s megtal√°l√°s√°hoz is √∂sszefog√°s kell, de ne v√°rjunk a s√ľlt galambra...
Az már kevés, hogy "én megmondtam"...
#23 | Hegel - 2015.02.16. 04:04:49
Monsat√≥..hmm r√©g√≥ta l√°ttam a t√°bl√°j√°t a kert√©szeti egyetem minta tangazdas√°g√°nak a hely√©n, p√°rszor leirtam ilyen cikkek hsz ek√©nt elt√ľnt a t√°bla...att√≥l m√©g ott lehet.

√Čn nem hiszem hogy nincs m√°r itt.

2, a k√ľlf√∂ld√∂n el√Ķ√°llitott √©telek(itthon meg mennyi √©lelmiszerfeldolgoz√°s van?) csak a alap√∂sszetev√Ķket kell felt√ľntetni a k√©sz hozz√°adott dolgokat csak ott ahol azt k√©szitik de a tov√°bbi feldolgoz√°sn√°l m√°r nem, teh√°t egy egy √©telf√©les√©g k√©sz f√©lk√©sz nem mindig tartalmazza a tot√°lis √∂sszetev√Ķket.

Innen kezdve ki tudja miafene van pl a kenyér lisztjavitó adalékában?

Egy√°ltal√°n minek lisztjavit√≥ k√©rdezhetn√©nk...h√°t mert a sik√©rt k√ľl√∂n lehet v√°s√°rolni h√ļsp√≥tl√©knak ahogy volt a sz√≥ja.
Receptekn√©l a sik√©rb√Ķl a h√ļsszeletf√©le megn√©zhet√Ķ.

Az √©lelmiszerbiztons√°got m√©g a 90 √©vekben megsz√ľntett√©k, az ut√≥ls√≥ √©vfolyamos √©lelmiszer analitikusok m√°r nem tudtak sehova szakmailag elhelyezkedni. (Ma 45 √©vesek ezek a koroszt√°lyok ugye j√≥ r√©g volt m√°r? Na az√≥ta nuku!)

ANTSZ stb roszcsild finansziroz√°s - csakhogy tudj√°tok..sz√©p t√°blicsk√ļ van r√≥la a k√∂zpontjukban.
#24 | Renegat - 2015.02.16. 15:08:15
A "Vil√°g elit" eszeveszett √ľtemben v√°s√°rol t√°voli b√ļv√≥helyeket, a f√∂ld legk√ľl√∂nb√∂z√Ķbb helyein, ty√ļkxaros √©let√ľket f√©ltve √≠gy akarv√°n elmenek√ľlni a k√∂zelg√Ķ √∂sszt√°rsadalmi el√©gedetlens√©g (vil√°gforradalom) apokalipszise el√Ķl.Legf√Ķbb c√©lorsz√°guk √öj-Z√©land.Gazdags√°guk szart sem fog √©rni, b√°rmennyit har√°csoltak eddig √∂ssze, √ļgy is mindent elvesz√≠tenek.Kapzsis√°guk folyt√°n a vil√°gon t√Ľrhetetlen t√°rsadalmi egyenl√Ķtlens√©get okoztak, a vagyoni k√ľl√∂nbs√©gek el√©rt√©k a kritikus pontot, 80 leggazdagabb f√∂ldi patk√°ny birtokolja a vil√°g √∂sszes vagyon√°nak t√∂bb mint fel√©t. Az Oxfam International (Szeg√©nys√©g Elleni Nemzetk√∂zi Konf√∂der√°ci√≥) 2014-ben a sv√°jci Davosban megtartott Vil√°ggazdas√°gi F√≥rumon elhangzottak szerint meg√°llap√≠tott√°k, hogy a f√∂ld lakoss√°g√°nak leggazdagabb 1 %-nak kez√©ben van a vil√°g vagyon√°nak t√∂bb mint 50 %-a, ami egyszer√Ľen elk√©peszt√Ķ eloszt√°si ar√°nytalans√°got takar.Nem a vil√°g t√ļln√©pesed√©s√©vel van itt gond, hanem a vagyoni-termel√©si javak vil√°gm√©ret√Ľ ar√°nytalan eloszt√°s√°val - √©s az emberi kapzsis√°gb√≥l ered√Ķen a nemzetek g√°tl√°stalan kifoszt√°s√°val.

A Forbes magazin v√°laszt√©kos list√°ja a leggazdagabb -legt√∂bb amerikai- nemzetk√∂zi f√Ķpatk√°nyokr√≥l:

http://www.forbes...lionaires/

Rothschild, a FED √©s a h√°bor√ļ - Louis Farrakhan:
/ 2015. febr. 15./

https://www.youtu...freload=10

Ez√©rt kell Amerik√°nak d√©lkelet Ukrajna! - √©s ez√©rt robbantott ki polg√°rh√°bor√ļt!
/Forró Hirek/

https://www.youtu...kTd0qQXCfc

Forr√°s:

http://www.natura...rest.html#

http://www.newyor...sing-point
#25 | Krisi - 2015.02.16. 20:21:11
22.Tulok:
"ha nem tudunk olyan k√∂z√∂s ir√°nyvonalat kialak√≠tani, ami egys√©ges√≠ti Eur√≥pa, Amerika, √Āzsia √©s Afrika n√©peit, lerohannak √©s kiirtanak benn√ľnket. T√∂bbsz√∂r annyi katon√°t tudn√°nak r√°nk usz√≠tani, mint amennyi haszn√°lhat√≥ ember akad az orsz√°gba. Els√Ķsorban ez√©rt kell gondolkodni...
F√Ķleg azon, hogy milyen l√°bakon √°ll ez az emberis√©g ellenes fel√©p√≠tm√©ny, √©s hol vannak a gyenge pontjai, ahol √∂sszeomlik, ha beler√ļgunk...
A helyzet nem kil√°t√°stalan, a megold√°s megtal√°l√°s√°hoz is √∂sszefog√°s kell, de ne v√°rjunk a s√ľlt galambra..."

Ha van kamasz fiad,l√°nyod,unok√°d,rokon gyereked....√ľlj le mell√© √©s n√©zz√©tek v√©gig ezt a vide√≥t!
Ennek a fiatal sv√°jci t√∂rt√©n√©sz sr√°cnak biztosan nincs kett√Ķs tudata vagy tudathasad√°sa.
Igaz,nem is "oligarch√°skodik".
Rem√©lem,sok ilyen ifj√ļ gondolkod√≥ van m√©g,akik felv√°llalj√°k a nyilv√°noss√°got √©s √©sz√©rvekkel hat√°stalan√≠tj√°k a h√°bor√ļs usz√≠t√≥ propagand√°t.
Kiss√© hossz√ļ a vide√≥,de ak√°r t√∂bb r√©szletben is megn√©zhet√Ķ.
Köszönet minden,még normálisan gondolkodó --vagyis nem tudathasadásos--embernek,bárhol is terjeszti a "normalitást",a természetest.
Ami az√©rt a 9/11 el√Ķtt m√©g t√∂bb√©-kev√©sb√© elfogadott volt nyugaton.
Mondjuk nálunk nem egészen,hisz itt 50-55 éven át mosták az emberek agyát
.
Ett√Ķl f√ľggetlen√ľl,az√©rt n√°lunk sem g√°rgyult el mindenki.

Kivéve az "én okos vagyok" ....
"...mert nekem a se...mben is fejem van..."(Weöres S.).......emberkéket.Smile

Több mint 911
Dr. Daniel Ganser, svájci történész és békekutató.
√Ātfog√≥ el√Ķad√°s a vil√°g helyzet√©r√Ķl, 9/11 t√©ma k√∂r√© gy√Ľjtve.
https://www.youtu...d3h_pSQ2cM

Talán ez az elemzés elvezet a közös gondolkodáshoz az európai,ázsiai,amerikai,afrikai,stb.még látni is képes emberek közötti párbeszédhez.Smile
#26 | Renegat - 2015.02.16. 21:11:57
"Putyin leleplezi az USA a 2001. szeptember 11-i merényletekben játszott szerepét?"

Ha Putyin nyilv√°noss√°gra hozza a 2001. szeptember 11.-i terrorakci√≥r√≥l k√©sz√ľlt megk√©rd√Ķjelezhetetlen m√Ľholdfelv√©teleit, valamint k√∂zvetlen √©s k√∂zvetett bizony√≠t√©kait a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g pl√©numa el√Ķtt, akkor az USA erk√∂lcsileg teljesen megsemmis√ľl a vil√°g n√©peinek k√∂zmeg√≠t√©l√©se el√Ķtt, ami fel√©r egy r√°juk ledobott atombomb√°val.

"Ha Putyin akci√≥ja sikerrel j√°r, akkor az USA elvesz√≠ti hiteless√©g√©t a nemzetk√∂zi sz√≠nt√©ren, √©s t√∂bb√© aligha l√©phet fel a terrorizmus elleni harc ir√°ny√≠t√≥jak√©nt. A leleplez√©sek nyom√°n t√∂megt√ľntet√©sekre is sor ker√ľlhet az USA-ban, melyek egy √°ltal√°nos felkel√©shez is vezethetnek - mutatnak r√° az amerikai elemz√Ķk, akik a v√°rtn√°l sokkal s√ļlyosabb k√∂vetkezm√©nyeket is lehets√©gesnek tartanak."

https://kuruc.inf...

http://stateofthe...m/?p=11327

http://www.whatdo...x1838.htm#

http://www.pravda...1247485-0/

http://www.vetera...m/tag/911/

https://www.youtu...d3h_pSQ2cM

****************

√Črzelmes b√ļcs√ļpillanat - Poroshenko elvesztette az USA kegyeit:

pravda-team.ru/pravda/image/article/6/3/8/311638.jpeg

John Kerry: -Megvetted m√°r a rep√ľl√Ķjegyet Rostovba? Csak az√©rt k√©rdezem, mert Kadhafi elfelejtette idej√©ben megvenni.

http://www.regnum...95561.html

http://www.pravda...5-minsk-0/

Utólag:
(2015.02.17 10:00)

Ukrajna eln√∂k n√©lk√ľl.A Jobb Sector fenyeget√©s√©re Poroschenko √©s csal√°dja elmenek√ľlt Kievb√Ķl. Oligarcha v√°lt√°sra van √ļjabb kil√°t√°s, vagy √ļjabb Majdan v√©rengz√©s veheti kezdet√©t.

http://www.rtdeut...ebaltsevo/
#27 | Hegel - 2015.02.17. 18:33:41
https://www.youtu...sF2sHRsy8s√Čs ez a gyakorlat mindenkinek √°ll√≥ z√°szl√≥!

Ezt kell megsz√ľntetni a f√∂ld√∂n min√©l el√Ķbb.

Bár ahogy az 2embert" iismerem ujra és ujra eladják a jónépet a maguk érdekében! - mióta is????
#28 | hamu - 2015.02.18. 12:46:49
Eln√©z√©st k√©rek, elt√©r a cikkt√Ķl, de √©rdekeset vizsg√°l Kis K√°roly.

Mennyire vagyunk egyenl√Ķek?
(egy veszélyes eszme interpretációi)
Vajon tudja-e a kedves Olvas√≥, hogy az √Ķ √©s a v√©letlen√ľl a villamoson mellette √°ll√≥ ember genomja (DNS-e, √∂r√∂k√≠t√Ķ anyaga) √°tlagosan h√°rom milli√≥ ponton t√©r el egym√°st√≥l? Ett√Ķl vagyunk k√ľl√∂nb√∂z√Ķek; m√°s a b√Ķr√ľnk sz√≠ne, alkatunk, felfog√≥k√©pess√©g√ľnk, hajlamunk a k√ľl√∂nf√©le betegs√©gekre, stb. Igen √°m, de mivel a DNS-nek 3.200.000.000 azaz h√°rom milli√°rd k√©tsz√°z milli√≥ "bet√Ľje" van, ez a k√ľl√∂nbs√©g csak 1 ezredr√©sznyi, azaz 99,9 sz√°zal√©kig azonosak vagyunk! √Čs ha tov√°bb
kutakodunk a genetika rejtelmeiben, kider√ľl, hogy beprogramozott tulajdons√°gaink 99 sz√°zal√©kban
megegyeznek a kiseg√©r√©vel is √©s 51 sz√°zal√©kban az egysejt√Ľ papucs√°llatk√°√©ival is! G√©njeink hihetetlen nagy m√©rt√©kben kapcsolnak minket √∂ssze minden m√°s
√©l√Ķl√©nnyel. Ha a Szent√≠r√°s a m√°sik embert felebar√°tunknak nevezi, ha a francia forradalom testv√©r√ľnknek, akkor az √ļgy is van.

Hogy van h√°t, hogy e meglep√Ķ biol√≥giai egyenl√Ķs√©g ellen√©re olyan √≥ri√°si nagy kultur√°lis, j√∂vedelmi, √©s vagyoni egyenl√Ķtlens√©gek alakulnak ki k√∂z√∂tt√ľnk? Mi okozza ezeket az √©gbeki√°lt√≥ k√ľl√∂nbs√©geket? Az az √∂r√∂kl√∂tt 1 ezrel√©k? Vagy az elt√©r√Ķ csal√°di k√∂rnyezet √©s
nevel√©s? Vagy a gazdas√°gban uralkod√≥ versenyszellem polariz√°l? √Čs t√°rsadalmunk, int√©zm√©nyeink nem k√©pesek az elt√©r√©sek kiegyenl√≠t√©s√©re? Meddig szabad hagyni, hogy sz√ľletett, csal√°di √©s t√°rsadalmi helyzet√ľnkb√Ķl fakad√≥ egyenl√Ķtlens√©geink √©rv√©nyes√ľljenek?
Mikor avatkozzon be a t√°rsadalom? Mit nevezhet√ľnk igazs√°gosnak? Kompenz√°lhatja-e a nevel√©s, az oktat√°s √©s a t√°rsadalompolitika az √∂r√∂kl√∂tt √©s a kora-gyermekkorb√≥l sz√°rmaz√≥ k√ľl√∂nbs√©geket? Egy r√∂vid essz√©ben term√©szetesen nem v√°laszolhat√≥k meg e k√©rd√©sek; nem is erre t√∂rekszem, hanem ink√°bb arra, hogy a t√©ma √∂sszetetts√©g√©t hangs√ļlyozzam √©s n√©h√°ny
leegyszer√Ľs√≠t√Ķ t√©vhitre r√°vil√°g√≠tsak.
Nem tudhatjuk, hogy amikor Thomas Jefferson az amerikai F√ľggetlens√©gi nyilatkozatban azt √≠rta, hogy -minden ember egyenl√Ķk√©nt teremtetett -, √ļgy gondolta-e, hogy 2 minden csecsem√Ķ egyform√°nak sz√ľletik, √©s csak a k√∂r√ľlm√©nyek hat√°s√°ra lesznek bel√Ķl√ľk
k√ľl√∂nb√∂z√Ķ feln√Ķttek. vagy pedig sz√ľletett k√ľl√∂nb√∂z√Ķs√©geik ellen√©re is egyform√°nak kell
tekinten√ľnk minden embert. Mindenesetre a f√ľggetlens√©gi nyilatkozat √≠gy folytat√≥dik: - az
embert teremt√Ķje olyan elidegen√≠thetetlen jogokkal ruh√°zta fel, amelyekr√Ķl le nem mondhat, s ezek k√∂z√© a jogok k√∂z√© tartozik a jog az √©lethez √©s a szabads√°ghoz, valamint a jog a boldogs√°gra val√≥ t√∂rekv√©sre”. (A tov√°bbiakban a nyilatkozat e jogok √©rv√©nyes√≠t√©s√©t minden korm√°nyzat alapvet√Ķ feladat√°v√° teszi.) Az 1776-os egyenl√Ķs√©g-fogalom teh√°t a jogi egyenl√Ķs√©get hangs√ļlyozza, √©s ez mer√Ķben m√°s, mint a j√≥val k√©s√Ķbbi es√©lyegyenl√Ķs√©g, vagy a progressz√≠v ad√≥z√°s, nem is besz√©lve a k√∂lts√©gvet√©si redisztrib√ļci√≥n alapul√≥ j√∂vedelemkiegyenl√≠t√©sr√Ķl √©s a pozit√≠v diszkrimin√°ci√≥r√≥l.
A tulajdonhoz val√≥ jog felfog√°sa egy√ļttal meghat√°rozta
azt is, hogyan gondolkoztak az egyes korokban a
filoz√≥fiai iskol√°k az egyenl√Ķs√©gr√Ķl. Az antikvit√°sban a
szabad polg√°r tulajdona √°ltal v√°lt a t√°rsadalom jogilag
egyenl√Ķ tagj√°v√°. A term√©szetjog a k√∂z√©pkorban is
elismerte a tulajdonhoz való jogot és az emberek közti
egyenl√Ķtlens√©get. Ezt a felfog√°st a francia felvil√°gosod√°s r√ļgta fel; Rousseau a tulajdont az egyenl√Ķtlens√©gek ok√°nak tartotta √©s tagadta annak term√©szetjogi megalapozotts√°g√°t. M√©g egy f√©l √©vsz√°zad, √©s m√°r eljutottunk Proudhonig (tulajdon = lop√°s), majd
pedig a marxizmusig: a mag√°ntulajdon a
kizs√°km√°nyol√°s oka, a t√°rsadalmi egyenl√Ķs√©g felt√©tele a
kisajátítók kisajátítása.

Mivel a R√°kosi rendszer kezdetekor m√°r kisiskol√°s voltam, √©s megtapasztaltam a hazai kommunizmust √©s szocializmust, de emellett h√ļsz √©vig m√©g Kelet-Eur√≥pa-kutat√≥k√©nt is tev√©kenykedtem, el√©g j√≥ ismereteim vannak arr√≥l, hogy hova vezetett e rendszerek
vez√©relvk√©nt vallott egyenl√Ķs√©gfelfog√°sa: a gazdas√°gban az alacsony hat√©konys√°ghoz, hi√°nygazdas√°ghoz √©s vil√°ggazdas√°gi lemarad√°shoz, a t√°rsadalomban pedig t√∂meges jogfoszt√°shoz, a volt Szovjetuni√≥ban √°ldozatok t√≠zmilli√≥ihoz √©s ezzel p√°rhuzamosan a p√°rtfunkcion√°riusok √ļj, privilegiz√°lt kasztj√°nak megjelen√©s√©hez. (L√°sd Milov√°n Gyilasz √ļj oszt√°ly√°t.)
El kell ismerni, hogy a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ ut√°ni nyugat-eur√≥pai szoci√°ldemokr√°cia sokat tett az egyenl√Ķs√©g√©rt. Az er√Ķsen progressz√≠v j√∂vedelemad√≥-rendszer √©s a szoci√°lpolitika m√©rs√©kelte a t√°rsadalmi k√ľl√∂nbs√©geket √©s a redisztribut√≠v k√∂lts√©gvet√©si politika eredm√©nyek√©nt az oktat√°s √©s az eg√©szs√©g√ľgy jelent√Ķs k√∂zjavakk√° v√°ltak. Ez a folyamat azonban a - 70-es √©vek v√©g√©n gazdas√°gi neh√©zs√©gekbe √ľtk√∂z√∂tt, s √≠gy az inga visszaindult az
ellenkez√Ķ ir√°nyba. Nagy-Britanni√°ban Margaret Thatcher visszahozta a szabadpiaci elveket, √©s megv√°ltozott a t√°rsadalompolitika √©s az egyenl√Ķs√©gr√Ķl vallott felfog√°s is (b√°r k√∂zel sem olyan m√©rt√©kben, mint a gazdas√°gban). A szeg√©nys√©g okai maguk a szeg√©nyek lettek, Thatcher megpr√≥b√°lta felsz√°molni a dependency culture-t, az eltartotts√°g "kult√ļr√°j√°t". Egy-k√©t 3 √©vtized ut√°n azonban ez a pr√≥b√°lkoz√°s elhalv√°nyult, √©s Nyugat-Eur√≥pa visszat√©rt a baloldali liber√°lis elvekhez, a kiegyenl√≠t√Ķ szoci√°lis int√©zked√©sekhez √©s az egyenl√Ķ es√©lyek politik√°j√°nak kier√Ķszakol√°s√°hoz, ezen elveket alkalmazva a k√∂zben √≥ri√°si jelent√Ķs√©g√Ľv√© n√Ķtt bev√°ndorl√°si politik√°ban is.

A genetika fejl√Ķd√©se azonban - k√ľl√∂n√∂sen ami√≥ta Watson √©s Crick 1953-ban le√≠rta a DNS
szerkezet√©t, a kett√Ķs h√©lixet, majd pedig 2000-ben sikeresen befejez√Ķd√∂tt a hum√°n genom program - alapjaiban kezdi ki √©s k√©rd√Ķjelezi meg az uralkod√≥ egyenl√Ķs√©gfelfog√°st √©s azt a t√©telt, hogy az egyenl√Ķtlens√©geket f√Ķk√©nt a t√°rsadalmi k√∂rnyezet sz√ľli √©s ezek kiegyenl√≠thet√Ķk a megfelel√Ķ oktat√°ssal √©s szoci√°lpolitik√°val. Az √ļjfajta szeml√©let √ļtt√∂r√Ķje
Judith Rich Harris amerikai fejl√Ķd√©spszichol√≥gus. A 90-es √©vek v√©g√©n megjelent m√Ľveiben c√°folja a szocializ√°ci√≥s
kutat√°sok sz√©les k√∂rben elfogadott eredm√©nyeit, miszerint a k√∂rnyezeti hat√°sok, a nevel√©s √©s a viselked√©s k√∂z√∂tt er√Ķs √∂sszef√ľgg√©s van. Azt √°ll√≠tja, hogy a viselked√©si saj√°toss√°gok m√∂g√∂tt mind rendre genetikai t√©nyez√Ķk √°llnak. A gyerekek nem az√©rt lesznek agressz√≠vak, mert sz√ľleik verik √Ķket, hanem mert √∂r√∂klik az agresszivit√°st. Nem az√©rt j√≥k az iskol√°ban, mert ezt tanulj√°k a sz√ľl√Ķi h√°zban, hanem mert ez √∂r√∂kl√∂tt tulajdons√°guk. A kamasz nem az√©rt kezelhetetlen
√©s ker√ľl bajba, mert keveset besz√©lnek vele a sz√ľlei; az ilyen kamasz nem hajland√≥ a besz√©lget√©sre. A nevel√©si er√Ķfesz√≠t√©sek √©s az eredm√©nyek teh√°t √©rt√©kelhetetlenek, ha nem ismerj√ľk a gyermek genetikai adotts√°gait. A sz√ľl√Ķi h√°z √©s a nevel√©s szerepe - Harris szerint - ma messze elt√ļlzottak. A viselked√©s egyes elemei ugyan
√°tment√Ķdnek az egyik k√∂rnyezeti felt√©telrendszerb√Ķl a m√°sikba, de ebben nem a tanult, hanem az √∂r√∂kl√∂tt t√©nyez√Ķk j√°tszanak szerepet. (Akinek volt alkalma a saj√°t gyermekein k√≠v√ľl m√°s gyerekekkel is huzamosan foglalkozni, az jobban meg√©rti e probl√©m√°kat.) Mindebb√Ķl azt a k√∂vetkeztet√©st vonja le, hogy a gazdag orsz√°gok jelent√Ķs k√∂zp√©nzeket pocs√©kolnak el megalapozatlanul; meg kell v√°rni, am√≠g az egy√©ni hum√°n genom meghat√°roz√°sa kell√Ķen olcs√≥v√° √©s h√©tk√∂znapiv√° v√°lik (mint mondjuk egy m√°gneses rezonanci√°s k√©palkot√°s), √©s a felz√°rk√≥z√°si-nevel√©si-t√°mogat√°si programokat a gyerekek egy√©ni genetikai saj√°toss√°gait figyelembe v√©ve kell kialak√≠tani.

Egy√©bk√©nt nem √Ķ az egyed√ľli, aki a nevel√©s jelent√Ķs√©g√©t ilyen m√©rt√©kben lebecs√ľli. Konrad Lorenz A civiliz√°lt emberis√©g nyolc hal√°los b√Ľn√©ben ezt √≠rja:
"Az az √°ldemokratikus dogma, amely szerint minden emberi magatart√°sforma tanul√°s √ļtj√°n 4 alakul ki, egyre ink√°bb elhallgattatja a term√©szetes jog√©rz√©ket √©s t√°pl√°lja a parttalan tolerancia vesz√©lyes ir√°nyzat√°t. …a szoci√°lis magatart√°s mind nevel√©si, mind genetikai eredet√Ľ rendelleness√©gei csak igen sz√Ľk hat√°rok k√∂z√∂tt ellens√ļlyozhat√≥k." (Lorenz egy√©bk√©nt - √©s az id√©zett mondatban err√Ķl van sz√≥ - a kora-gyermekkori bev√©s√Ķd√©snek a genetik√°val azonos szerepet tulajdon√≠t; √Ķ a k√©s√Ķbbi nevel√©s hat√°soss√°g√°t vonja k√©ts√©gbe.) "A mai eltorzult liber√°lis demokr√°cia egy leng√©s holtpontj√°nak felel meg. Az ellent√©tes holtponton - amit az inga nemr√©giben √©rt el - tal√°lhat√≥ Eichmann √©s Auschwitz, az eutan√°zia, a fajgy√Ľl√∂let, a n√©pirt√°s √©s a lincsjog" – folytat√≥dik az id√©zet.
Kor√°bbi korokban az egyenl√Ķtlens√©get term√©szetes jelens√©gnek tekintett√©k. √ögy t√Ľnik, a hum√°n genom ismeret√©ben most √ļjb√≥l visszakanyarodunk ehhez a felfog√°shoz √©s Jefferson egyenl√Ķs√©g-eszm√©j√©hez, a jogegyenl√Ķs√©ghez. Ha teret nyer e szeml√©let (√©s ha meggy√Ķz√Ķen be is igazol√≥dik), sok felesleges, szoci√°lis kiegyenl√≠t√©sre ford√≠tott k√∂lts√©gvet√©si kiad√°st √©s az
oktat√°sban elvesztegetett energi√°t sp√≥rolhatunk meg √°ltala. A j√≥l√©ti politik√°ban azonban v√°ltozatlanul sz√ľks√©g lesz a j√∂vedelem-k√ľl√∂nbs√©gek m√©rs√©kl√©s√©re.
Kiss Károly Megjelent a Magyar Nemzet 2014. október 13-i számában
#29 | Hegel - 2015.02.18. 13:50:56
Kis K√°rolynak bizony e t√©ren igaza van az √©n megfigyel√©seim szerint is holott √©n nem tudom√°nyos munkat√°rsk√©nt hanem az √©lettapasztalatomk√©nt a k√∂rnyezetemben v√©lem felfedezni a felettem l√©v√Ķ sorok igazs√°g√°t.

Egyenl√Ķek csup√°n hitrendszeri dologban vagyunk egyenl√Ķek a teremt√Ķ el√Ķtt oszt k√©sz slusz passz.

Minden m√°sban :
1, a hozott genetikai term√©szet√ľnk a m√©rt√©kad√≥ak.
2, nevelési közeg
3, az √©letfelt√©teleink ahov√° ker√ľl√ľnk.

M√°r az ujsz√ľl√∂tt ikrekn√©l l√°that√≥ ahogy csusz√≥m√°sz√≥v√° n√Ķnek hogy az egyik mindig pont azt a j√°t√©kot veszi el a m√°sikt√≥l ami a kez√©ben van, holott ugyan olyan a f√∂ld√∂n a k√∂zel√©ben is tal√°lhat√≥ lenne.
Mire bölcsis ovis koruvá válik ez csak fokozódik.

Azt√°n sokat sz√°mit az a kultura amiben a gyermek feln√Ķ mit jutalmaz mit tart a b√ľszkes√©g t√°rgy√°nak! Pl m√°sok kizs√°km√°nyol√°sa k√∂zben azok √°llatnak nevez√©se....
Vagy a egyenlöség elvén a befogadást mindazoknak akik a köz javára tevékenyek!

√Čles ellent√©tek vannak kultur√°k k√∂z√∂tt √©s a kultur√°k vall√°si nevel√©sei k√∂z√∂tt....ez pedig a al√°becs√ľltek kizs√°km√°nyol√°s√°hoz vezet.

Ezek a tulajdons√°gok az √©vezredeken √°t beiv√≥dik a genetik√°ba minden bizonnyal - gondolom ugy ahogy az id√Ķsebb any√°k gyermekei okosabbak mivel ami tud√°ssal az anya rendelkezik szint√©n r√©szben √°tad√≥dik. L√°sd a legkisebb kir√°lyfi kreativit√°sa menti meg a korai √©vekben sz√ľletett testv√©reit. (mes√©ben tanitva a val√≥s√°gr√≥l)

A 80 √©vekben m√©gcsak k√∂z√©pfoku v√©gzetts√©ggel annyit kaptam a borit√©kba mint a gyermekorvos...az egyenl√Ķs√©g (b√©rnomenklat√ļra eltelt id√Ķ szerint) nev√©ben.
Nem √©n kerestem sokat (kb 7000Ft) hanem a munk√°j√°hoz √©s felel√Ķss√©g√©hez √ē keveset megal√°z√≥an keveset!

Hiszen egy rossz diagnózis életveszély mig én max eltéptem a papirt és javitottam....

Az√≥ta ez a kinek a ismer√Ķse alapj√°n csak romlott.

Azok a nevel√Ķk akik nevel√Ķotthonokban eg√©szen kicsi kort√≥l nevelik a gyermekeket √©s a k√∂zben csal√°dokb√≥l beker√ľl√Ķket megfigyelik pontosan l√°that√≥v√° v√°lik a csal√°di h√°tt√©r szok√°srendszere m√©g a kultur√°kon bel√ľl is ami m√©g sokszor a nevelhetetlens√©g hat√°r√°t is surolja egyes esetekben mert a genetikai hozott (?) hajlamok, - tot√°lisan elt√©rnek a kiv√°nalmakt√≥l.

Itt az√©rt p√©ldak√©nt az √©vsz√°zadok √≥ta a K√°rp√°tmedenc√©ben √©l√Ķ befogadott embert√≠pusokat lehet j√≥l megfigyelni, m√©g akkor is t√∂bbs√©g√©ben a hozott a m√©rvad√≥ amikoris a kevered√©sb√Ķl m√°r jutott e n√©pess√©g g√©nany√°g√°b√≥l is bel√©!

Pontosan ezt a kultimultit akarj√°k a n√©pek √∂sszeugraszt√°s√°hoz mert elviselhetetlennek t√ľn√Ķ szok√°shalmazokat hordoznak egym√°s sz√°m√°ra egyes n√©pcsoportok kultur√°k minden rasszista gondolkod√°s n√©lk√ľl is!
#30 | Tulok - 2015.02.18. 18:29:07
Krisi! A gyermekeim feln√Ķttek, de egyik sem hisz √©s b√≠zik sem az USA sem m√°s korm√°nyokban. A vide√≥ kicsit d√∂c√∂g√Ķsen indul, √©s sz√°momra sok √ļjat sem tudott mutatni, mert sok-sok forr√°sb√≥l ugyanezt m√°r ezerszer leellen√Ķrizt√ľk kor√°bban. A "sv√°jci t√∂rt√©n√©sz sr√°c" meglovagol egy mesters√©gesen gerjesztett, b√°rmikor bevethet√Ķ hull√°mot, nevezetesen az USA korm√°ny√°nak √©s sleppj√©nek a hiteltelen√≠t√©si k√°rty√°j√°t, melyet maguk hoztak l√©tre, nem v√©letlen√ľl. A t√©nyleges, most m√©g "rasszizmusnak √©s antiszemitizmusnak" min√Ķs√≠tett "igazmond√°s" m√©g t√ļl nagy falat a gyerk√Ķc sz√°m√°ra, de ha sok√°ig szell√Ķztetik azt, amit m√°r √©vek √≥ta √≠rok, hogy a kaz√°r-zsid√≥ fajilag nem zsid√≥, csak-csak eljutnak od√°ig, hogy a v√©rfert√Ķz√∂tt kaz√°r cionista (egykor zsid√≥ vagy zsid√≥s√°g√°val takar√≥z√≥) annak lesz nevezve ami val√≥j√°ban, vagyis egy mesters√©gesen l√©trehozott genetikai mut√°ci√≥nak, melynek egyetlen igazi c√©lja √©s feladata a vil√°g n√©pess√©g√©nek szab√°lyoz√°sa. A "n√©ven nevezett" szarh√°ziak a saj√°t s√≠rjukat √°ss√°k, de senki ne gondolja, hogy olyan h√ľly√©k lenn√©nek, hogy nem tervezt√©k be a jelenlegi "t√©nyfelt√°r√°sokat". Az ukrajnai h√°bor√ļs lehet√Ķs√©g m√°r 1954. el√Ķtt megtervezt√©k, csak Szt√°lin hal√°l√°ra v√°rtak, hogy Hruscsov el tudja helyezni ezt az "akn√°t". A palesztin nagyar√°ny√ļ n√©pirt√°sok 1976-ban kezd√Ķdtek, de a nyilv√°noss√°g sz√°m√°ra csak a Leviathan-medence g√°z -√©s olajk√©szlet√©nek bejelent√©se ut√°n v√°lt ismert√©, mint igazi ok, hogy mi√©rt kell elfoglalni az egykor t√∂bbnyire zsid√≥ √Ķs√∂kkel rendelkez√Ķ palesztinok ter√ľleteit.

√Čs itt megint kiemeln√©m a gyarmatos√≠t√°s els√Ķ szab√°ly√°t: "A gyarmatos√≠tott ter√ľletek √Ķslakosait ki kell irtani"!

Az el√Ķbbiek kapcsol√≥dnak "Hamu" √°ltal beid√©zettekhez, ahol szint√©n nem nevezik nev√©n a gyereket. M√°rpedig am√≠g nem ismerik az emberek, hogy mi m√©rgezi az emberi civiliz√°ci√≥t, mi okoz benne r√°kos burj√°nz√°st, addig nem fogj√°k felismerni az ellens√©get sem. A genetikai √∂r√∂ks√©g minden sejt√ľnkben k√≥dolt. Ahogy nem lehet egy oroszl√°nb√≥l kik√≥dolni a bel√©je programozott genetikai fel√©p√≠tm√©nyt (mert akkor megsz√Ľnne oroszl√°n lenni), √ļgy genetikai hi√°nyoss√°gokat √©s t√∂bbletet sem k√∂nny√Ľ elt√ľntetni, jelenleg m√©g lehetetlen, b√°r...

A tudom√°ny k√∂zel√≠t ahhoz a szinthez, amikor m√°r olyan "fert√Ķz√©seket" is el√Ķ tudnak majd √°ll√≠tani, amely "v√≠rusa" sejtr√Ķl-sejtre megsz√ľnteti, kijav√≠tja a genetikai hib√°kat. Ez lesz a harmadik √©vezred leghat√°sosabb "fegyvere"...
(L√©tezik ilyen, de egyenl√Ķre m√©g lass√ļ, √ļgy h√≠vj√°k, hogy EU19-es "magyar g√©n".)

  HozzŠszůlŠs kŁldťse
HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.

  …rtťkelťs
Csak regisztrŠlt tagok ťrtťkelhetnek.

KťrjŁk jelentkezz be vagy regisztrŠlj.

FelŁlmķlhatatlan! FelŁlmķlhatatlan! 60% [3 szavazat]
Nagyon jů Nagyon jů 40% [2 szavazat]
Jů 0% [0 szavazat]
Ńtlagos Ńtlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezťs
FelhasznŠlůnťv

JelszůMťg nem regisztrŠltŠl?
RegisztrŠciů

Elfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse


T√ĀMOGAT√ĀS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

SzavazŠs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

M√°r elfoglalt√°k...
M√°r elfoglalt√°k...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
SzavazŠshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

ArchŪvum